Malva ja mulperi - Teija Alanko

Poimintoja entisajan puutarhoista

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

29,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Alanko, Teija
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2018
  • Sivut: 263

Lisätiedot

Mansikoita ja humalaa luostarissa, timjamia Turun linnassa. Oopiumia ja kehäkukkia apteekkareiden yrttitarhoissa. Lääkeraparperia, sitruunapuita, tupakkaplantaaseja ja kasviarkeologiaa. Malva ja mulperi johdattaa lukijansa kasvitieteellisistä puutarhoista kartanoiden hedelmäpuiden katveeseen. Suomalaisten puutarhojen historia on värikäs ja täynnä omaperäisiä persoonia. Suomessa on kokeiltu jopa riisin ja mulperipuiden kasvatusta. Näyttävästi kuvitettu teos esittelee historiallisten puutarhojen ohella yli 50 vanhaa hyötykasvia, joita on käytetty ravintona, mausteena, lääkkeenä ja väriaineena. FT Teija Alanko on kasviarkeologi ja -biologi, joka tutkii hyötykasvien ja puutarhojen historiaa.

Lisätiedot

Kuvaus Mansikoita ja humalaa luostarissa, timjamia Turun linnassa. Oopiumia ja kehäkukkia apteekkareiden yrttitarhoissa. Lääkeraparperia, sitruunapuita, tupakkaplantaaseja ja kasviarkeologiaa. Malva ja mulperi johdattaa lukijansa kasvitieteellisistä puutarhoista kartanoiden hedelmäpuiden katveeseen. Suomalaisten puutarhojen historia on värikäs ja täynnä omaperäisiä persoonia. Suomessa on kokeiltu jopa riisin ja mulperipuiden kasvatusta. Näyttävästi kuvitettu teos esittelee historiallisten puutarhojen ohella yli 50 vanhaa hyötykasvia, joita on käytetty ravintona, mausteena, lääkkeenä ja väriaineena. FT Teija Alanko on kasviarkeologi ja -biologi, joka tutkii hyötykasvien ja puutarhojen historiaa.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Tekijä Alanko, Teija
Sidosasu kovakantinen
Sarjan lisätieto 2323-7392
Sivumäärä 263
ISBN 9789522229434
Ilmestymisvuosi 2018
Painos 2 2. p
Tilausnumero 7659661
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1400-luku, 1500-luku, 1600-luku, 1700-luku, 1800-luku, Helsingin yliopisto. Kasvitieteellinen puutarha, historia, hyötykasvit, kartanot, kasvimaat, kasvit, kasvitieteelliset puutarhat, kauppapuutarhat, kaupungit, keittiöpuutarhat, koristekasvit, kulttuur
Alanimike 7659661
Kieli - lisätieto suomi

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Malva ja mulperi

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot