Mannerheim-ristin ritareiden hautamuistomerkit - Heikki Lehtonen

kunnianosoitus veteraanisukupolville

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

68,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Tekijä: Lehtonen, Heikki
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 231

Lisätiedot

Vuosina 1941-45 nimitetyistä 191 Mannerheim-ristin ritarista on Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlapäivän alla elossa enää viisi. Aikaisemmin julkaistujen ritarimatrikkeleiden rinnalle on juuri ilmestynyt uusi. Lohjalainen Heikki Lehtonen on kolmen viime vuoden aikana käynyt jokaisen rivistä poistuneen 186 ritarin haudalla ja valokuvannut niiden hautamuistomerkit. Menetetyssä Karjalassa suomalaiset hautausmaat on sodan jälkeen tuhottu ja yksittäisten ritareiden hautamuistomerkkien sijaan kunniakäynti on tapahtunut ao. paikkakunnilla olevilla sodissa kaatuneiden muistomerkeillä. Työn tuloksena on syntynyt 230-sivuinen kovakantinen kuva- ja tekstimatrikkeli. Siinä näytetään ritarinumerojärjestyksessä jokaisen edesmenneen ritarin hautamuistomerkin kuva, kerrotaan tekstitiivistelmänä heidän sotilashistoriaansa ja siteerataan Päämajan asiakirjoista ritarinimitysten perusteet. Elossa olevien viiden ritarin kohdalla matrikkelissa on tekstiosuuden vieressä heidän oma valokuvansa. Kaikkiaan nelivärikuvia on n. 210. Matrikkelin sisällysluettelon avulla on helppo etsiä valikoidusti tietoa yksittäisistä ritareista aakkosellisesti, ritarinumeron perusteella tai hautapaikkakunnan mukaan. Erillisessä luvussa käsitellään lähemmin niitä kahdeksaa ritaria, joiden hauta sijaitsee nyky-Suomen rajojen ulkopuolella. Näistä neljä on Karjalassa, kolme USA:ssa ja yksi Ruotsissa. Matrikkeli ei ole tekijälleen kaupallinen projekti. Sen myynnin tuotto ohjautuu kokonaisuudessaan sotainvalidi- ja veteraanityöhön, kanavoituna seuraavasti: * 80% Sotainvalidien Veljesliitolle käytettäväksi kotona vielä asuvien invalidien avustajien kustannusten maksamiseen. * 20% Mannerheim-ristin ritarien säätiölle käytettäväksi säätiön valitsemaan veteraanityöhön.

Lisätiedot

Kuvaus Vuosina 1941-45 nimitetyistä 191 Mannerheim-ristin ritarista on Suomen itsenäisyyden 90-vuotisjuhlapäivän alla elossa enää viisi. Aikaisemmin julkaistujen ritarimatrikkeleiden rinnalle on juuri ilmestynyt uusi. Lohjalainen Heikki Lehtonen on kolmen viime vuoden aikana käynyt jokaisen rivistä poistuneen 186 ritarin haudalla ja valokuvannut niiden hautamuistomerkit. Menetetyssä Karjalassa suomalaiset hautausmaat on sodan jälkeen tuhottu ja yksittäisten ritareiden hautamuistomerkkien sijaan kunniakäynti on tapahtunut ao. paikkakunnilla olevilla sodissa kaatuneiden muistomerkeillä. Työn tuloksena on syntynyt 230-sivuinen kovakantinen kuva- ja tekstimatrikkeli. Siinä näytetään ritarinumerojärjestyksessä jokaisen edesmenneen ritarin hautamuistomerkin kuva, kerrotaan tekstitiivistelmänä heidän sotilashistoriaansa ja siteerataan Päämajan asiakirjoista ritarinimitysten perusteet. Elossa olevien viiden ritarin kohdalla matrikkelissa on tekstiosuuden vieressä heidän oma valokuvansa. Kaikkiaan nelivärikuvia on n. 210. Matrikkelin sisällysluettelon avulla on helppo etsiä valikoidusti tietoa yksittäisistä ritareista aakkosellisesti, ritarinumeron perusteella tai hautapaikkakunnan mukaan. Erillisessä luvussa käsitellään lähemmin niitä kahdeksaa ritaria, joiden hauta sijaitsee nyky-Suomen rajojen ulkopuolella. Näistä neljä on Karjalassa, kolme USA:ssa ja yksi Ruotsissa. Matrikkeli ei ole tekijälleen kaupallinen projekti. Sen myynnin tuotto ohjautuu kokonaisuudessaan sotainvalidi- ja veteraanityöhön, kanavoituna seuraavasti: * 80% Sotainvalidien Veljesliitolle käytettäväksi kotona vielä asuvien invalidien avustajien kustannusten maksamiseen. * 20% Mannerheim-ristin ritarien säätiölle käytettäväksi säätiön valitsemaan veteraanityöhön.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Heikki Lehtonen
Tekijä Lehtonen, Heikki
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 231
ISBN 9789529228041
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 2. tark. p
Tilausnumero 8358239
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat haudat, hautamuistomerkit, henkilöhistoria, Mannerheim-ristin ritarit, matrikkelit, muistomerkit, ritarikunnat, sotaveteraanit, tietokirjallisuus, Elämäkerralliset hakuteokset
Alanimike 8358239

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Mannerheim-ristin ritareiden hautamuistomerkit

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot