Matka pohjoiseen jonka teki ja kuvasi ravennalainen Francesco Negri - Francesco Negri

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

27,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Negri, Francesco
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 251

Lisätiedot

Ravennalainen pappi Francesco Negri (1623-1698) matkusteli laajalti Skandinaviassa vuosina 1662-1666. Hänen tarkoituksenaan oli kartuttaa eurooppalaisten tietämystä sen maista sekä karsia vallalla olleita vääriä käsityksiä ja luuloja. Matkan tavoitteena oli oletettavasti myös tutkia mahdollisuuksia palauttaa uskonpuhdistuksessa menetetyt pohjoiset alueet katolisen kirkon helmaan. Negri kertoi kokemuksistaan ja näkemästään kahdeksassa kirjeessä. Negri on taitava havaintojen tekijä. Hänen pitkät silminnäkijän kertomuksensa saamelaisten elintavoista ovat harvinaisen ilmeikkäitä. Hänen kykynsä dokumentoida haastattelemalla keräämänsä tiedot on poikkeuksellinen, kuten kuvaus jokakeväisestä hylkeenpyynnistä Perämerellä osoittaa. Hän on kirjoittanut kenties tarkimman hallussamme olevan kuvauksen Ruotsin valtiopäivien avajaisista tai valtakunnan arvohenkilön hautajaisista. Kiehtovia ovat Negrin järkeilyt tarunhohtoisista merikäärmeistä, pääskysten talvehtimisesta järvien pohjamudassa ja "tynnyrihoidosta" hukkuneiden herättämiseksi henkiin.

Lisätiedot

Kuvaus Ravennalainen pappi Francesco Negri (1623-1698) matkusteli laajalti Skandinaviassa vuosina 1662-1666. Hänen tarkoituksenaan oli kartuttaa eurooppalaisten tietämystä sen maista sekä karsia vallalla olleita vääriä käsityksiä ja luuloja. Matkan tavoitteena oli oletettavasti myös tutkia mahdollisuuksia palauttaa uskonpuhdistuksessa menetetyt pohjoiset alueet katolisen kirkon helmaan. Negri kertoi kokemuksistaan ja näkemästään kahdeksassa kirjeessä. Negri on taitava havaintojen tekijä. Hänen pitkät silminnäkijän kertomuksensa saamelaisten elintavoista ovat harvinaisen ilmeikkäitä. Hänen kykynsä dokumentoida haastattelemalla keräämänsä tiedot on poikkeuksellinen, kuten kuvaus jokakeväisestä hylkeenpyynnistä Perämerellä osoittaa. Hän on kirjoittanut kenties tarkimman hallussamme olevan kuvauksen Ruotsin valtiopäivien avajaisista tai valtakunnan arvohenkilön hautajaisista. Kiehtovia ovat Negrin järkeilyt tarunhohtoisista merikäärmeistä, pääskysten talvehtimisesta järvien pohjamudassa ja "tynnyrihoidosta" hukkuneiden herättämiseksi henkiin.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Scripta Manent
Tekijä Negri, Francesco
Kääntäjä Anna, Pauliina de - Lindgren, Lauri
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 251
ISBN 9789526743059
Ilmestymisvuosi 2014
Alkuteos " - Viaggio settentrionale, e descritto dal molto Reverendo Signor Don Francesco Negri da Ravenna" -
Tilausnumero 8356971
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1600-luku, historia, kansantavat, Lappi, luonto, pohjoismaalaiset, Pohjoismaat, saamelaiset, tietokirjallisuus, yhteiskuntakuvaus, Kanstiede, kulttuuriantropolog
Alanimike 8356971

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Matka pohjoiseen jonka teki ja kuvasi ravennalainen Francesco Negri

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot