Me - yhdessä kasvaen ja oppien - tuemme ja vahvistamme toinen toisiamme" - Sirkka Räisänen-Ylitalo

Sosiaalinen hyvinvointi yhtenäiskoulussa neljän lappilaiskoulun oppilaiden käsitysten mukaan

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

47,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Räisänen-Ylitalo, Sirkka
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 247

Lisätiedot

Tutkimuksessa selvitetään neljän pohjoissuomalaisen yhtenäiskoulun 4.-9. luokkien oppilaiden sosiaalista hyvinvointia koulukontekstissa. Sosiaalisen hyvinvoinnin osa-alueiksi määrittyivät koulun ulkoisten tilojen toimivuus, koulun toiminnan hallinta, koulukoheesio ja koulukompetenssi. Ala- ja yläluokkalaiset ovat suurelta osin tyytyväisiä luokkakaveri- ja kodin koulusuhteisiin, opettajan tukeen ja arvostukseen ja koulusuoriutumiseen. Oppilaat ovat jonkin verran tyytymättömiä koulun fyysisiin tiloihin, koulun toiminnan hallintaan, opettajasuhteisiin ja koulutyön kokemiseen. Alaluokkalaisten poikien tulokset ovat eri sosiaalisen hyvinvoinnin osa-alueilla heikompia kuin tyttöjen tulokset. Sukupuolten väliset erot tasaantuvat mentäessä yläluokille. Oppilaat pitävät tärkeänä osallistumista itseään koskevaan päätöksentekoon ja koulun kehittämiseen sekä vastavuoroista, kuuntelevaa, toista tukevaa ja arvostavaa vuorovaikutussuhdetta opettajien ja oppilaiden sekä oppilaiden välisissä suhteissa.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimuksessa selvitetään neljän pohjoissuomalaisen yhtenäiskoulun 4.-9. luokkien oppilaiden sosiaalista hyvinvointia koulukontekstissa. Sosiaalisen hyvinvoinnin osa-alueiksi määrittyivät koulun ulkoisten tilojen toimivuus, koulun toiminnan hallinta, koulukoheesio ja koulukompetenssi. Ala- ja yläluokkalaiset ovat suurelta osin tyytyväisiä luokkakaveri- ja kodin koulusuhteisiin, opettajan tukeen ja arvostukseen ja koulusuoriutumiseen. Oppilaat ovat jonkin verran tyytymättömiä koulun fyysisiin tiloihin, koulun toiminnan hallintaan, opettajasuhteisiin ja koulutyön kokemiseen. Alaluokkalaisten poikien tulokset ovat eri sosiaalisen hyvinvoinnin osa-alueilla heikompia kuin tyttöjen tulokset. Sukupuolten väliset erot tasaantuvat mentäessä yläluokille. Oppilaat pitävät tärkeänä osallistumista itseään koskevaan päätöksentekoon ja koulun kehittämiseen sekä vastavuoroista, kuuntelevaa, toista tukevaa ja arvostavaa vuorovaikutussuhdetta opettajien ja oppilaiden sekä oppilaiden välisissä suhteissa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Räisänen-Ylitalo, Sirkka
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 247
ISBN 9789524848039
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8351698
Kuvitus " - Taulukoita, mustavalkoiset" -
Asiasanat henkinen hyvinvointi, hyvinvointi, koululaiset, kouluviihtyvyys, kouluympäristö, opettajat, oppilasarviointi, palaute, peruskoulu, pojat (ikäryhmät), sosiaalinen tuki, sosiaalinen vuorovaikutus, sukupuolierot, tietokirjallisuus, tytöt, vertaistuki, Sosia
Alanimike 8351698

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Me - yhdessä kasvaen ja oppien - tuemme ja vahvistamme toinen toisiamme"

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot