Metsänpelko ja tietäjänaiset - Kaija Heikkinen

vepsäläisnaisten uskonto Venäjällä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Heikkinen, Kaija
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2006
  • Sivut: 276

Lisätiedot

Kirja Metsänpelko ja tietäjänaiset kertoo vepsäläisnaisten uskonnosta sellaisena kuin se näyttäytyi tutkija Kaija Heikkiselle ja valokuvaaja Mikko Savolaiselle Venäjän murroksessa 1990-luvulla. Koska ennen perestroikan aikaa ulkomaalaisen ei ollut mahdollista kulkea vapaasti maaseudulla, paljastivat kenttätyöt vepsäläisnaisten elämästä Vologdan alueen kylissä yllättävää uskonnollista ja rituaalista rikkautta. Teos tarkastelee naisten uskontoa sukupuolittuneesti, mietitään miesten rituaalista poissaoloa, pohditaan nykyrituaalien yhteyttä ortodoksisen kirkon ja kansanuskon muotoihin, verrataan ilmiöitä karjalaiseen ja pohjoisvenäläiseen kulttuuriin ja annetaan vihjeitä uskonnon tulevaisuudesta.

Lisätiedot

Kuvaus Kirja Metsänpelko ja tietäjänaiset kertoo vepsäläisnaisten uskonnosta sellaisena kuin se näyttäytyi tutkija Kaija Heikkiselle ja valokuvaaja Mikko Savolaiselle Venäjän murroksessa 1990-luvulla. Koska ennen perestroikan aikaa ulkomaalaisen ei ollut mahdollista kulkea vapaasti maaseudulla, paljastivat kenttätyöt vepsäläisnaisten elämästä Vologdan alueen kylissä yllättävää uskonnollista ja rituaalista rikkautta. Teos tarkastelee naisten uskontoa sukupuolittuneesti, mietitään miesten rituaalista poissaoloa, pohditaan nykyrituaalien yhteyttä ortodoksisen kirkon ja kansanuskon muotoihin, verrataan ilmiöitä karjalaiseen ja pohjoisvenäläiseen kulttuuriin ja annetaan vihjeitä uskonnon tulevaisuudesta.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Tekijä Heikkinen, Kaija
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0355-1768
Sivumäärä 276
ISBN 9517468296
Ilmestymisvuosi 2006
Painos 1
Tilausnumero 10662062
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat kansanperinne, kansanusko, kristinusko, naiset, ortodoksisuus, rituaalit, suomalais-ugrilaiset kansat, tietokirjallisuus, tietäjät, uhraaminen, uskonto, vepsäläiset, vuotuisjuhlat, Yleinen uskontotiede
Alanimike 10662062

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Metsänpelko ja tietäjänaiset

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot