Miten elämä kantaa - Susanna Lähteenmäki

narratiivinen tutkimus puhevammaisten CP-nuorten elämäntarinoista

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

57,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Lähteenmäki, Susanna
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 206

Lisätiedot

Suomessa on tavoitteena, että vaikeasti CP-vammainen lapsi aloittaa koulunsa omassa lähikoulussa osallistuen yleisopetukseen muiden ikäistensä tavoin. Jos tämä järjestely ei onnistu tai ei riitä, lapsi voi saada tuekseen eritysopetusta, joka järjestetään joko yleisopetuksen yhteydessä tai erityisryhmässä. Yhtenä vaihtoehtona on myös opetuksen järjestäminen kunnan tai valtion erityiskoulussa. FL Susanna lähteenmäki tarkastelee tutkimuksessaan puhevammaisen CP-nuorten elämäntarinoita. Narrativiinen tutkimus selvittää, millaisena elämänvaiheena puhetta tukevaa ja korvaavaa menetelmää käyttäville CP-vammaisille nuorille erityiskouluaika näyttäytyy. Lisäksi tarkastellaan, miten CP-vammaiset nuoret itse kokevat osallisuutensa ja mahdollisuutensa vaikuttaa elämänsä suunnitteluun ja arkeen. Tutkimuksen punaisena lankana kulkevat lapsuudesta aikuisuuteen kantavat unelmat, jotka muuttavat muotoaan vuosien varrella.

Lisätiedot

Kuvaus Suomessa on tavoitteena, että vaikeasti CP-vammainen lapsi aloittaa koulunsa omassa lähikoulussa osallistuen yleisopetukseen muiden ikäistensä tavoin. Jos tämä järjestely ei onnistu tai ei riitä, lapsi voi saada tuekseen eritysopetusta, joka järjestetään joko yleisopetuksen yhteydessä tai erityisryhmässä. Yhtenä vaihtoehtona on myös opetuksen järjestäminen kunnan tai valtion erityiskoulussa. FL Susanna lähteenmäki tarkastelee tutkimuksessaan puhevammaisen CP-nuorten elämäntarinoita. Narrativiinen tutkimus selvittää, millaisena elämänvaiheena puhetta tukevaa ja korvaavaa menetelmää käyttäville CP-vammaisille nuorille erityiskouluaika näyttäytyy. Lisäksi tarkastellaan, miten CP-vammaiset nuoret itse kokevat osallisuutensa ja mahdollisuutensa vaikuttaa elämänsä suunnitteluun ja arkeen. Tutkimuksen punaisena lankana kulkevat lapsuudesta aikuisuuteen kantavat unelmat, jotka muuttavat muotoaan vuosien varrella.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Lähteenmäki, Susanna
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 206
ISBN 9789524846745
Ilmestymisvuosi 2013
Tilausnumero 8351668
Asiasanat CP-vammaiset, erityisopetus, ICF, kirjallisuusterapia, narratiivinen tutkimus, nuoret, osallisuus, puhetta tukeva ja korvaava kommunikaatio, puhevammaiset, reflektio, sadutus, tietokirjallisuus, unelmat, Kasvatus, opetus, kasvatustied
Alanimike 8351668

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Miten elämä kantaa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot