Mökkihulluus - Pertti Alasuutari

vapaa-ajan asumisen taika ja taito

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

74,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Alasuutari, Pertti - Alasuutari, Maarit
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 145

Lisätiedot

Tämä kirja osoittaa havainnollisesti, että mökin taika ei perustu vain mökkiä ympäröivän luonnon kauneuteen. Mökkiläiset tekevät itse mökistään kaupunkiarjesta irrottavan toisen todellisuuden. Irrottautuminen arjesta alkaa jo mökkimatkasta, joka on monille tärkeä siirtymäriitti. Mökillä myös tehdään eri asioita ja vaalitaan eri tavoin eroa arkeen ja kaupunkiasuntoon. Mökin työleirin ja puuhamaan keskelläkin tärkeää mökkiläisille on se, että voi tehdä sitä mitä itse haluaa. Mökin taikaa luodaan myös ykkösasuntoa astetta romanttisemmalla rakennus- ja sisustustyylillä. Ja suomalaisten mökkipäivän huipentaa saunominen. Sauna onkin kaikkein pyhin, mökki mökissä kuten kirjoittajat toteavat. Tämä mökkiläisten haastatteluihin perustuva kirja on kiinnostavaa ja hauskaa luettavaa kaikille mökkeilyä harrastaville. Se antaa uusia oivalluksia omasta mökkikokemuksesta ja tuo esille, että mökkeily on myös taitolaji. Jos mökin taikaa ei vaali, se voi haalistua samaksi harmaaksi arjeksi, johon mökistä haetaan vaihtelua. Mökkeilyn viehätyksen salaisuutta koskevasta analyysistä kirja laajenee kiinnostavaksi pohdinnaksi vapaa-ajan ja turismin roolista modernissa yhteiskunnassa ja on siten tärkeää luettavaa turismin opiskelijoille ja tutkijoille sekä kaikille yhteiskuntatutkimuksesta kiinnostuneille.

Lisätiedot

Kuvaus Tämä kirja osoittaa havainnollisesti, että mökin taika ei perustu vain mökkiä ympäröivän luonnon kauneuteen. Mökkiläiset tekevät itse mökistään kaupunkiarjesta irrottavan toisen todellisuuden. Irrottautuminen arjesta alkaa jo mökkimatkasta, joka on monille tärkeä siirtymäriitti. Mökillä myös tehdään eri asioita ja vaalitaan eri tavoin eroa arkeen ja kaupunkiasuntoon. Mökin työleirin ja puuhamaan keskelläkin tärkeää mökkiläisille on se, että voi tehdä sitä mitä itse haluaa. Mökin taikaa luodaan myös ykkösasuntoa astetta romanttisemmalla rakennus- ja sisustustyylillä. Ja suomalaisten mökkipäivän huipentaa saunominen. Sauna onkin kaikkein pyhin, mökki mökissä kuten kirjoittajat toteavat. Tämä mökkiläisten haastatteluihin perustuva kirja on kiinnostavaa ja hauskaa luettavaa kaikille mökkeilyä harrastaville. Se antaa uusia oivalluksia omasta mökkikokemuksesta ja tuo esille, että mökkeily on myös taitolaji. Jos mökin taikaa ei vaali, se voi haalistua samaksi harmaaksi arjeksi, johon mökistä haetaan vaihtelua. Mökkeilyn viehätyksen salaisuutta koskevasta analyysistä kirja laajenee kiinnostavaksi pohdinnaksi vapaa-ajan ja turismin roolista modernissa yhteiskunnassa ja on siten tärkeää luettavaa turismin opiskelijoille ja tutkijoille sekä kaikille yhteiskuntatutkimuksesta kiinnostuneille.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Alasuutari, Pertti - Alasuutari, Maarit
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 145
ISBN 9789524843911
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8351613
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat asuminen, elämäntapa, kesämökit, loma-asunnot, mökkeily, tietokirjallisuus, vapaa-aika, vapaa-ajan asunnot, Elämäntapojen sosiologia
Alanimike 8351613
Lisätiedot Myyntitilissä SK Rovaniemi

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Mökkihulluus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot