Muisti - Jani Hakkarainen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

69,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Hakkarainen, Jani - Hartimo, Mirja - Virta, Jaana
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 228

Lisätiedot

Muisti on oleellinen osa kaikkea ihmisen toimintaa. Ilman muistia ihminen menettäisi yhteyden itseensä, läheisiinsä ja ympäristöönsä ja jopa yksinkertaisimmat arjen askareet muuttuisivat mahdottomiksi. Muistista ja muistoista puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä yksilön muistot. Kuitenkin kollektiiviset, jopa kokonaisia kansakuntia yhdistävät muistot yhteisestä jaetusta menneisyydestä muokkaavat nykyisyyttä ja tulevaa yhtälailla. Mitä muisti itse asiassa on? Onko se vain tahdonvaraisesti toimiva ideoiden varasto vai kenties jatkuvassa muutoksessa oleva kertomus? Mikä on sen rooli yhteisöissä ja mitä siitä ajateltiin yli 2000 vuotta sitten? Entä miten muistiin painuneet ääneen lausumattomat traumat siirtyvät sukupolvelta toiselle? Muisti käsittelee näitä ja monia muita muistiin liittyviä kysymyksiä pääasiassa filosofisista lähtökohdista. Teoksen artikkelit perustuvat Suomen Filosofisen Yhdistyksen tutkijakollokvion esitelmiin. Niiden kautta voi tutustua nykyisten ja aikaisemmin eläneiden filosofien teorioihin muistista ja muistin rooliin heidän teorioissaan. Muistia käsitellään artikkeleissa myös psykologian, historian ja narratiivisuuden näkökulmista. Kirja on suunnattu sekä filosofian ammattilaisille että kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja se sopii myös oppikirjaksi.

Lisätiedot

Kuvaus Muisti on oleellinen osa kaikkea ihmisen toimintaa. Ilman muistia ihminen menettäisi yhteyden itseensä, läheisiinsä ja ympäristöönsä ja jopa yksinkertaisimmat arjen askareet muuttuisivat mahdottomiksi. Muistista ja muistoista puhuttaessa mieleen tulee ensimmäisenä yksilön muistot. Kuitenkin kollektiiviset, jopa kokonaisia kansakuntia yhdistävät muistot yhteisestä jaetusta menneisyydestä muokkaavat nykyisyyttä ja tulevaa yhtälailla. Mitä muisti itse asiassa on? Onko se vain tahdonvaraisesti toimiva ideoiden varasto vai kenties jatkuvassa muutoksessa oleva kertomus? Mikä on sen rooli yhteisöissä ja mitä siitä ajateltiin yli 2000 vuotta sitten? Entä miten muistiin painuneet ääneen lausumattomat traumat siirtyvät sukupolvelta toiselle? Muisti käsittelee näitä ja monia muita muistiin liittyviä kysymyksiä pääasiassa filosofisista lähtökohdista. Teoksen artikkelit perustuvat Suomen Filosofisen Yhdistyksen tutkijakollokvion esitelmiin. Niiden kautta voi tutustua nykyisten ja aikaisemmin eläneiden filosofien teorioihin muistista ja muistin rooliin heidän teorioissaan. Muistia käsitellään artikkeleissa myös psykologian, historian ja narratiivisuuden näkökulmista. Kirja on suunnattu sekä filosofian ammattilaisille että kaikille aiheesta kiinnostuneille, ja se sopii myös oppikirjaksi.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Tampere University Press
Tekijä Hakkarainen, Jani - Hartimo, Mirja - Virta, Jaana
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 228
ISBN 9789514493713
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8334507
Asiasanat tietokirjallisuus, filosofit, historiantutkimus, kognitiivinen psykologia, filosofia, kollektiivinen muisti, muisti, muistaminen, muistot, muistelu, Oppimisen psykologia
Alanimike 8334507

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Muisti

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot