Murha kunnian varjolla - Rana Husseini

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

25,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Husseini, Rana - Fonda, Jane - Mattila, Päivi
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 273

Lisätiedot

Tytöt ja nuoret naiset voivat joutua niin sanottujen kunniamurhien uhreiksi pienimmästäkin rikkeestä: syyksi riittää purukumin pureskelu, lyhyt hame tai vitseille nauraminen julkisella paikalla. Yleisimpiä murhien syitä ovat naisen itsenäinen puolison tai poikaystävän valinta tai epäily moraalittomana pidetystä käytöksestä. Perinteisissä yhteisöllisissä kulttuureissa naisen kunnian menetys on koko suvun häpeä, ja siksi asia tulee korjata poistamalla häpeän aiheuttaja. Jordanialainen tutkiva toimittaja ja ihmisoikeusaktiivi Rana Husseini on selvittänyt kunniamurhien taustoja ja ilmiön yleisyyttä ympäri maailmaa. Hänen arvionsa mukaan noin 5000 naista vuodessa kuolee kunnian varjolla kaikkialla maailmassa - myös Euroopassa. Kunniattomia murhia tekevät yleensä lähisuvun miehet suvun naisten avustamina. Husseinin kirjan tekee ainutlaatuiseksi myös se, että hän on haastatellut raakoihin murhiin syyllistyneitä miehiä, jotka pitävät sukulaisnaisensa hengen riistämistä ainoana mahdollisena vaihtoehtona. Kirja on raskaasta aiheestaan huolimatta täynnä toivoa. Jordan Times -lehden toimittaja Rana Husseini ystävineen käynnisti kotimaassaan kampanjan, jolla nostettiin esiin piilossa oleva kunniamurhailmiö ja ajettiin lakimuutoksia. Murha kunnian varjolla käsitteleekin myös ihmisoikeuskamppailua Jordaniassa, ja pyrkii murtamaan länsimaissa yleisen näkemyksen arabi- ja musliminaisista alistettuina uhreina. Teos haastaa suomalaiset viranomaiset ja perheet sekä maahanmuuttajayhteisöt pohtimaan omia toimintatapojaan. Vaikka suomalainen perhemurha ei pohjaudu yhteisölliseen kunniakäsitykseen, sekin on miehen häpeällä perusteltua naisiin ja myös lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.

Lisätiedot

Kuvaus Tytöt ja nuoret naiset voivat joutua niin sanottujen kunniamurhien uhreiksi pienimmästäkin rikkeestä: syyksi riittää purukumin pureskelu, lyhyt hame tai vitseille nauraminen julkisella paikalla. Yleisimpiä murhien syitä ovat naisen itsenäinen puolison tai poikaystävän valinta tai epäily moraalittomana pidetystä käytöksestä. Perinteisissä yhteisöllisissä kulttuureissa naisen kunnian menetys on koko suvun häpeä, ja siksi asia tulee korjata poistamalla häpeän aiheuttaja. Jordanialainen tutkiva toimittaja ja ihmisoikeusaktiivi Rana Husseini on selvittänyt kunniamurhien taustoja ja ilmiön yleisyyttä ympäri maailmaa. Hänen arvionsa mukaan noin 5000 naista vuodessa kuolee kunnian varjolla kaikkialla maailmassa - myös Euroopassa. Kunniattomia murhia tekevät yleensä lähisuvun miehet suvun naisten avustamina. Husseinin kirjan tekee ainutlaatuiseksi myös se, että hän on haastatellut raakoihin murhiin syyllistyneitä miehiä, jotka pitävät sukulaisnaisensa hengen riistämistä ainoana mahdollisena vaihtoehtona. Kirja on raskaasta aiheestaan huolimatta täynnä toivoa. Jordan Times -lehden toimittaja Rana Husseini ystävineen käynnisti kotimaassaan kampanjan, jolla nostettiin esiin piilossa oleva kunniamurhailmiö ja ajettiin lakimuutoksia. Murha kunnian varjolla käsitteleekin myös ihmisoikeuskamppailua Jordaniassa, ja pyrkii murtamaan länsimaissa yleisen näkemyksen arabi- ja musliminaisista alistettuina uhreina. Teos haastaa suomalaiset viranomaiset ja perheet sekä maahanmuuttajayhteisöt pohtimaan omia toimintatapojaan. Vaikka suomalainen perhemurha ei pohjaudu yhteisölliseen kunniakäsitykseen, sekin on miehen häpeällä perusteltua naisiin ja myös lapsiin kohdistuvaa väkivaltaa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Nomerta Kustannus
Tekijä Husseini, Rana - Fonda, Jane - Mattila, Päivi
Kääntäjä Kolehmainen, Annukka
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 273
ISBN 9789527018033
Ilmestymisvuosi 2014
Alkuteos Murder in the name of honour
Tilausnumero 8357665
Asiasanat häpeä, kunnia, kunniamurha, kunniaväkivalta, maine, naisen asema, naiset, seksuaalisuus, sosiaalinen kontrolli, tietokirjallisuus, väkivalta, Naisen ja miehen asema yhteisk
Alanimike 8357665

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Murha kunnian varjolla

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot