Musiikki: Jaakko Salo - Juha Henriksson

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Henriksson, Juha
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 236

Lisätiedot

Miten Laila Kinnunen ja Kirka oppivat laulamaan suomeksi? Kuka johdatti Olavi Virran ja Juha Vainion takaisin parrasvaloihin? Miksi Spede-elokuvien musiikki toimii niin hyvin? Jaakko Salo (1930-2002) oli suomalaisen musiikin pitkäaikainen vaikuttaja. Salo toi sovituksillaan Suomi-iskelmään kansainvälisen tuulahduksen 1950-luvun lopulla. Seuraavina vuosikymmeninä hän uudisti tangoa ja luotsasi tuottajana pop-artisteja tähteyteen. Salo kunnostautui myös elokuva-, televisio- ja näyttämömusiikin tekijänä. Musiikki: Jaakko Salo kertoo, miten määrätietoinen herrasmies koulutti laulajatähtiä legendaaristen levy-yhtiöiden Scandian ja Fazerin leivissä. Studiotekniikasta otettiin pienellä budjetilla kaikki irti. Käännöshitit kuulostivat paremmilta kuin ulkomaiset alkuperäisesitykset. Teos tuo esille tuottajan ja sovittajan keskeisen roolin musiikkituotannossa. Samalla kirja avaa uusia näkökulmia aikakauteen, jolloin suomalainen populaarimusiikki ja viihde etsivät tuoreita toimintatapoja. Musiikintutkija ja tietokirjailija Juha Henriksson on kirjoittanut aiemmin teokset Toivo Kärjestä, Erik Lindströmistä ja Rauno Lehtisestä.

Lisätiedot

Kuvaus Miten Laila Kinnunen ja Kirka oppivat laulamaan suomeksi? Kuka johdatti Olavi Virran ja Juha Vainion takaisin parrasvaloihin? Miksi Spede-elokuvien musiikki toimii niin hyvin? Jaakko Salo (1930-2002) oli suomalaisen musiikin pitkäaikainen vaikuttaja. Salo toi sovituksillaan Suomi-iskelmään kansainvälisen tuulahduksen 1950-luvun lopulla. Seuraavina vuosikymmeninä hän uudisti tangoa ja luotsasi tuottajana pop-artisteja tähteyteen. Salo kunnostautui myös elokuva-, televisio- ja näyttämömusiikin tekijänä. Musiikki: Jaakko Salo kertoo, miten määrätietoinen herrasmies koulutti laulajatähtiä legendaaristen levy-yhtiöiden Scandian ja Fazerin leivissä. Studiotekniikasta otettiin pienellä budjetilla kaikki irti. Käännöshitit kuulostivat paremmilta kuin ulkomaiset alkuperäisesitykset. Teos tuo esille tuottajan ja sovittajan keskeisen roolin musiikkituotannossa. Samalla kirja avaa uusia näkökulmia aikakauteen, jolloin suomalainen populaarimusiikki ja viihde etsivät tuoreita toimintatapoja. Musiikintutkija ja tietokirjailija Juha Henriksson on kirjoittanut aiemmin teokset Toivo Kärjestä, Erik Lindströmistä ja Rauno Lehtisestä.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Suomen Jazz & - Pop arkisto
Tekijä Henriksson, Juha
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 236
ISBN 9789526740171
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8356944
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat historia, iskelmät, julkaisutoiminta, kapellimestarit, laulajat, muusikot, säveltäjät, tietokirjallisuus, viihdemusiikki, Populaarimus. edustajat
Alanimike 8356944

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Musiikki: Jaakko Salo

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot