Naisen kuvia - Pirjo Seddiki

sievän ja koristeellisen merkityksiä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

49,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Seddiki, Pirjo
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2010
  • Sivut: 254

Lisätiedot

Taidekasvatuksen kenttä kattaa visuaalisen kulttuurin alueita varsin laajasti. Kirjassa tutkitaan taideopettajan näkökulmasta hyvän maun käsitteeseen liittyviä merkityksiä 1800-luvun lopulta tähän päivään saakka. Mitä visuaalisissa kulttuuri-ilmiöissä, kuten naisen pukeutumisessa, tehdään näkyväksi? Kamppailevatko naiset jatkuvasti pelkistämisen ja toisaalta sievän ja koristautumisen vaatimusten välimaastossa? Teos avaa näkymiä campin ja kitschin kentille filosofis-esteettisistä näkökulmista. Metodisina oppaina kirjassa ovat Michel Foucault ja Jacques Derrida. Tekstissä liikutaan laveasti Friedrich Nietzschestä ja Lou Andreas-Salomesta korsettiin ja burleskiin. Valokuvamateriaalina on ennen julkaisemattomia kuvia Wetterhoffin perinteikkään koulun arkistosta ja niiden avulla hahmotetaan myös tämän merkittävän suomalaisen taideteollisuusalan oppilaitoksen historiaa.

Lisätiedot

Kuvaus Taidekasvatuksen kenttä kattaa visuaalisen kulttuurin alueita varsin laajasti. Kirjassa tutkitaan taideopettajan näkökulmasta hyvän maun käsitteeseen liittyviä merkityksiä 1800-luvun lopulta tähän päivään saakka. Mitä visuaalisissa kulttuuri-ilmiöissä, kuten naisen pukeutumisessa, tehdään näkyväksi? Kamppailevatko naiset jatkuvasti pelkistämisen ja toisaalta sievän ja koristautumisen vaatimusten välimaastossa? Teos avaa näkymiä campin ja kitschin kentille filosofis-esteettisistä näkökulmista. Metodisina oppaina kirjassa ovat Michel Foucault ja Jacques Derrida. Tekstissä liikutaan laveasti Friedrich Nietzschestä ja Lou Andreas-Salomesta korsettiin ja burleskiin. Valokuvamateriaalina on ennen julkaisemattomia kuvia Wetterhoffin perinteikkään koulun arkistosta ja niiden avulla hahmotetaan myös tämän merkittävän suomalaisen taideteollisuusalan oppilaitoksen historiaa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu
Tekijä Seddiki, Pirjo
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0782-1832
Sivumäärä 254
ISBN 9789526000220
Ilmestymisvuosi 2010
Painos 1
Tilausnumero 8356057
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat esteettisyys, estetiikka, Fredrika Wetterhoffin kotiteollisuusopettajaopisto, genealogia, hyvä maku, Hämeen ammattikorkeakoulu. Wetterhoff, kauneus, koristautuminen, kotiteollisuusoppilaitokset, käsi- ja taideteollisuusoppilaitokset, merkitykset, naisell
Alanimike 8356057

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Naisen kuvia

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot