Oi, muistatko vielä sen koulun -

Anjalan ja Sippolan koulujen vaiheita

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

26,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2012
  • Sivut: 317

Lisätiedot

Tässä kirjassa on eläviä muistoja entisen Anjalankosken alueen kouluista. Se sisältää tarinoita ihmisten henkilökohtaisista kokemuksista ja tuo esille kerran eletyt yhteiset tunteet, naurut ja itkut. Tässä kerrotaan myös tavallisten ihmisten ponnisteluista saada omalle paikkakunnalle ikioma koulu, jotta kaikki lapset saisivat tasa-arvoisen mahdollisuuden oppiin ja sivistykseen. Opettaja Anna Kujala luonnehti vuonna 1931 ilmestyneessä kirjasessa Poimintoja Sippolan kunnan kansakoululaitoksen kehityksestä: "Nuo koulutalot ovat kauniit, monet suorastaan komeat. Ne herättävät katselijassa varmaan monenlaisia ajatuksia. Pankaamme päähuomio kuitenkin siihen, mitä ne sisältävät. Ne ovat täynnä pursuavaa elämää, niissä liikkuu kansakunnan tulevaisuus. Nuo pienet jalat, jotka nyt niin kevyesti polkevat koulun pihaa ja lattiaa, tulevat painamaan syviä jälkiä tämän maan kamaraan. - Olkaamme iloisia siitä, että tällä kansan tulevaisuudella on kaunis koulu. Älkäämme pahoitelko niitä uhrauksia, mitä se on meiltä vaatinut. Toivokaamme vain, että koulu parhaimmalla tavalla opettaa hänet elämää varten." Näköala karjalaisuuteen käy ilmi muistelijoiden kertomuksista perheittensä sijoittumisesta paikkakunnalle. Luonnehdinnat Karjalan pitäjistä kertovat, minkälaisista oloista siirtolaiset tulivat ja miten arvokkaista asioista heidän oli luovuttava.

Lisätiedot

Kuvaus Tässä kirjassa on eläviä muistoja entisen Anjalankosken alueen kouluista. Se sisältää tarinoita ihmisten henkilökohtaisista kokemuksista ja tuo esille kerran eletyt yhteiset tunteet, naurut ja itkut. Tässä kerrotaan myös tavallisten ihmisten ponnisteluista saada omalle paikkakunnalle ikioma koulu, jotta kaikki lapset saisivat tasa-arvoisen mahdollisuuden oppiin ja sivistykseen. Opettaja Anna Kujala luonnehti vuonna 1931 ilmestyneessä kirjasessa Poimintoja Sippolan kunnan kansakoululaitoksen kehityksestä: "Nuo koulutalot ovat kauniit, monet suorastaan komeat. Ne herättävät katselijassa varmaan monenlaisia ajatuksia. Pankaamme päähuomio kuitenkin siihen, mitä ne sisältävät. Ne ovat täynnä pursuavaa elämää, niissä liikkuu kansakunnan tulevaisuus. Nuo pienet jalat, jotka nyt niin kevyesti polkevat koulun pihaa ja lattiaa, tulevat painamaan syviä jälkiä tämän maan kamaraan. - Olkaamme iloisia siitä, että tällä kansan tulevaisuudella on kaunis koulu. Älkäämme pahoitelko niitä uhrauksia, mitä se on meiltä vaatinut. Toivokaamme vain, että koulu parhaimmalla tavalla opettaa hänet elämää varten." Näköala karjalaisuuteen käy ilmi muistelijoiden kertomuksista perheittensä sijoittumisesta paikkakunnalle. Luonnehdinnat Karjalan pitäjistä kertovat, minkälaisista oloista siirtolaiset tulivat ja miten arvokkaista asioista heidän oli luovuttava.
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Reuna Kustantamo ja kirjakauppa
Kuvittaja Tervo, Eeva
Toimittaja Oksanen, Eeva-Liisa - Viitanen, Vesa - Tuovinen, Sinikka ym. - Inkeroisten seudun Karjalaseura,
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 317
ISBN 9789526762531
Ilmestymisvuosi 2012
Painos 1
Tilausnumero 21404660
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat ammatilliset oppilaitokset, ammattikoulut, Anjala, Anjalankoski, historia, kansakoulu, kansalaiskoulu, kansanopistot, keskikoulu, kouluhistoriikit, koulunkäynti, Kouvola, lukio, luovutetut alueet, maatalousalan oppilaitokset, muistelmat, musiikkioppilait
Alanimike 21404660

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Oi, muistatko vielä sen koulun

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot