Oi nuoruus -

omaelämäkerrallisia tekstejä nuoruudesta eilen ja tänään

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

31,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 207

Lisätiedot

Oi nuoruus-antologian teksteistä muodostuu monikerroksinen ja moniääninen tarina siitä, miten nuoruuden merkitys ja nuorten paikka suomalaisessa yhteiskunnassa ovat muuttuneet 1900-luvun alkupuolelta 2010-luvulle tultaessa. Esiin piirtyy henkilökohtaiselta tasolta kerrottu kertomus siitä, kuinka agraarinen yhteiskunta, jossa työnteko ja niukkuus loivat nuoruuden puitteet, muuntautui lyhyessä ajassa vauraaksi teollisuus- ja tietoyhteiskunnaksi. Nuorimman kirjoittajapolven teksteistä puolestaan avautuu puhutteleva näkökulma niihin paineisiin ja epävarmuuden ilmapiiriin, jossa tämän päivän nuoret tekevät valintojaan. Kokoelman tekstit ovat syntyneet Nuorisotutkimusseuran, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Nuoren Voiman Liiton yhteistyönä järjestämän omaelämäkerrallisen kirjoituskilpailun tuloksena.

Lisätiedot

Kuvaus Oi nuoruus-antologian teksteistä muodostuu monikerroksinen ja moniääninen tarina siitä, miten nuoruuden merkitys ja nuorten paikka suomalaisessa yhteiskunnassa ovat muuttuneet 1900-luvun alkupuolelta 2010-luvulle tultaessa. Esiin piirtyy henkilökohtaiselta tasolta kerrottu kertomus siitä, kuinka agraarinen yhteiskunta, jossa työnteko ja niukkuus loivat nuoruuden puitteet, muuntautui lyhyessä ajassa vauraaksi teollisuus- ja tietoyhteiskunnaksi. Nuorimman kirjoittajapolven teksteistä puolestaan avautuu puhutteleva näkökulma niihin paineisiin ja epävarmuuden ilmapiiriin, jossa tämän päivän nuoret tekevät valintojaan. Kokoelman tekstit ovat syntyneet Nuorisotutkimusseuran, Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran ja Nuoren Voiman Liiton yhteistyönä järjestämän omaelämäkerrallisen kirjoituskilpailun tuloksena.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Nuorisotutkimusseura
Toimittaja Vehkalahti, Kaisa - Jouhki, Essi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1799-9219
Sivumäärä 207
ISBN 9789525994667
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8356032
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1940-2010-luku, kertomukset, lapsuus, muistelu, muistot, nuoruus, runot, sukupolvet, tietokirjallisuus, Elämäkerrat muistelmat
Alanimike 8356032

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Oi nuoruus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot