Onnen hippuja - Seppo Kummala

aikalaiskuvaa Lemmenjoen kultamailta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

57,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Kummala, Seppo - Ärrälä, Ilkka ym.
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 208

Lisätiedot

Onnen hippuja kertoo millaista on kaivaa kultaa Suomen Lapissa 2010-luvulla. Teos esittelee vuodenkierron Lemmenjoen rikkailla kultamailla - tunturissa tiettömien taipaleiden takana. Pitkä aika on kulunut siitä, kun kullanhuuhdontaan riitti mies, lapio ja vaskooli. Yksinäisten miesten maailmasta on tullut perheiden työpaikka ja koti. Vuosikymmenten mittaan maata on opittu hyödyntämään tehokkaasti mutta ympäristöä kunnioittaen. Lyhyt kesä tarkoittaa myös lyhyttä ja kiireistä kaivukautta. Siitä huolimatta kaivinkone seisahtuu, kun sen alle pesineen västäräkin poikaset kuoriutuvat. Seppo Kummalan tekstit esittelevät valtausten ja kaivospiirien historiaa, kullankaivajien perhetarinoita ja saavutuksia. Lämminhenkisesti kerrotaan karuakin tarinaa: miltä tuntuu, kun töitä paiskitaan kellon ympäri, huoltomatkat ovat pitkiä ja hankalia, kulut ovat korkeat eikä maa anna toivottua kultaa. Ilkka Ärrälä näyttää kuvillaan millaista on elää Lemmenjoella unohtumattoman luonnon keskellä. Lukijan on helppo aistia ainutlaatuinen tunnelma ja pienen yhteisön kantava voima. Onnen hippuja jakaa myös kultalöydöistä syntyvän yhteisen riemun. Raskas raadanta taukoaa, kun porukalla vietetään hauskaa juhannusjuhlaa tai perinteisiä Pekanpäiviä. Heinäkuussa 2011 voimaan astunut uusi kaivoslaki on lopettamassa koneellisen kullanhuuhdonnan. Onnen hippuja dokumentoi Lemmenjoen kullankaivajien työtä - juuri ennen kuin ammattikunta kokonaan katoaa.

Lisätiedot

Kuvaus Onnen hippuja kertoo millaista on kaivaa kultaa Suomen Lapissa 2010-luvulla. Teos esittelee vuodenkierron Lemmenjoen rikkailla kultamailla - tunturissa tiettömien taipaleiden takana. Pitkä aika on kulunut siitä, kun kullanhuuhdontaan riitti mies, lapio ja vaskooli. Yksinäisten miesten maailmasta on tullut perheiden työpaikka ja koti. Vuosikymmenten mittaan maata on opittu hyödyntämään tehokkaasti mutta ympäristöä kunnioittaen. Lyhyt kesä tarkoittaa myös lyhyttä ja kiireistä kaivukautta. Siitä huolimatta kaivinkone seisahtuu, kun sen alle pesineen västäräkin poikaset kuoriutuvat. Seppo Kummalan tekstit esittelevät valtausten ja kaivospiirien historiaa, kullankaivajien perhetarinoita ja saavutuksia. Lämminhenkisesti kerrotaan karuakin tarinaa: miltä tuntuu, kun töitä paiskitaan kellon ympäri, huoltomatkat ovat pitkiä ja hankalia, kulut ovat korkeat eikä maa anna toivottua kultaa. Ilkka Ärrälä näyttää kuvillaan millaista on elää Lemmenjoella unohtumattoman luonnon keskellä. Lukijan on helppo aistia ainutlaatuinen tunnelma ja pienen yhteisön kantava voima. Onnen hippuja jakaa myös kultalöydöistä syntyvän yhteisen riemun. Raskas raadanta taukoaa, kun porukalla vietetään hauskaa juhannusjuhlaa tai perinteisiä Pekanpäiviä. Heinäkuussa 2011 voimaan astunut uusi kaivoslaki on lopettamassa koneellisen kullanhuuhdonnan. Onnen hippuja dokumentoi Lemmenjoen kullankaivajien työtä - juuri ennen kuin ammattikunta kokonaan katoaa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Törmä-Ärrälä
Tekijä Kummala, Seppo - Ärrälä, Ilkka ym.
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 208
ISBN 9789526764108
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 1
Tilausnumero 20835799
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat henkilöhistoria, kullanhuuhdonta, kullankaivajat, kullankaivu, kuvateokset, Lappi, Lemmenjoki, tietokirjallisuus, Kaivannaisteollisuus
Alanimike 20835799

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Onnen hippuja

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot