Osalliseksi tuleminen - Eila Jantunen

masentuneiden verstaistukea jäsentäväsubstantiivinen teoria

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

53,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Jantunen, Eila
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2008
  • Sivut: 129

Lisätiedot

Tutkimus käsittelee masentuneiden vertaistukea, mitä ei ole aikaisemmin käsitelty suomalaisessa hoitotieteellisessä tutkimuksessa. Tutkimuksessa kehitetään substantiivinen eli aineistolähtöinen teoria masentuneiden henkilöiden vertaistuesta. Vertaistuen ydin on osalliseksi tuleminen. Osalliseksi tuleminen on luottamusta ja osallistavaa kanssakäymistä. Masentuneen kokemus on tutkimuksen mukaan sivullisena olemista, erillisyyden kokemista ja ihmissuhteissa sukkuloimista, mikä saa hakeutumaan vertaisten yhteyteen. Vertaistuen tuloksena on voimaantuminen, joka ilmenee tilan löytymisenä omille kokemuksille, luottamuksena omiin mahdollisuuksiin sekä kanssaeläjänä olemisena. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää vertaistuen kehittämisessä ja vertaistukea koskevan tiedon lisäämisessä. Tuotettua tietoa voidaan käyttää hoitohenkilökunnan perus- ja täydennyskoulutuksessa haluttaessa painottaa asiakasnäkökulmaa, yhteisöllisyyttä ja verkostojen vahvistamista masentuneiden hoitotyössä.

Lisätiedot

Kuvaus Tutkimus käsittelee masentuneiden vertaistukea, mitä ei ole aikaisemmin käsitelty suomalaisessa hoitotieteellisessä tutkimuksessa. Tutkimuksessa kehitetään substantiivinen eli aineistolähtöinen teoria masentuneiden henkilöiden vertaistuesta. Vertaistuen ydin on osalliseksi tuleminen. Osalliseksi tuleminen on luottamusta ja osallistavaa kanssakäymistä. Masentuneen kokemus on tutkimuksen mukaan sivullisena olemista, erillisyyden kokemista ja ihmissuhteissa sukkuloimista, mikä saa hakeutumaan vertaisten yhteyteen. Vertaistuen tuloksena on voimaantuminen, joka ilmenee tilan löytymisenä omille kokemuksille, luottamuksena omiin mahdollisuuksiin sekä kanssaeläjänä olemisena. Tutkimuksen tuloksia voidaan hyödyntää vertaistuen kehittämisessä ja vertaistukea koskevan tiedon lisäämisessä. Tuotettua tietoa voidaan käyttää hoitohenkilökunnan perus- ja täydennyskoulutuksessa haluttaessa painottaa asiakasnäkökulmaa, yhteisöllisyyttä ja verkostojen vahvistamista masentuneiden hoitotyössä.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Diakonia-ammattikorkeakoulu
Tekijä Jantunen, Eila
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-9919
Sivumäärä 129
ISBN 9789524930406
Ilmestymisvuosi 2008
Painos 1
Tilausnumero 8352052
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat masennus, mielenterveyshäiriöt, osallisuus, tietokirjallisuus, vertaistuki, voimaantuminen, vuorovaikutus, Mielenterveys Tunne-elämän häi
Alanimike 8352052

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Osalliseksi tuleminen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot