Pohjan tähdet -

suomalaisen valokuvan ja liikkuvan kuvan kansainvälistyminen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

42,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2012
  • Sivut: 220

Lisätiedot

Suomalaisten valokuva- ja videotaiteilijoiden näkyvyys kansainvälisellä taidekentällä kasvoi 2000-luvun taitteessa tavalla, jota on kutsuttu jopa ihmeeksi. Suomen Akatemian rahoittamassa Pohjan tähdet -tutkimushankkeessa pureuduttiin ilmiön taustoihin ja seurauksiin. Kirjan keskeiset artikkelit esittelevät tämän tutkimuksen tuloksia: kansainvälistymisen vaikutusta valokuvataiteilijoiden uraan ja toimeentuloon, menestyneissä teoksissa käytettyjä esittämistapoja ja valokuvan sisäisiä erottelustrategioita, valokuvan taiteeksi tuottamista mediajulkisuudessa sekä liikkuvan kuvan tilallistamista ja nousua kuvataidemaailman keskiöön. Hankkeeseen kytkeytyvien ulkomaalaisten tutkijoiden kysymyksenasettelut laajentavat kansainvälistymisen tarkastelua: Miten laajasti suomalainen ja hollantilainen taide on edustettuna kansainvälisillä messuilla ja biennaaleissa suhteessa muihin osallistujamaihin? Näkyykö Helsinki Schoolina tunnetun ryhmän valokuvissa yhteisiä piirteitä? Miten Esko Männikön paikan erityisyydestä ammentavat kuvat sekä kyseenalaistavat että ilmentävät nykytaiteen tilallista käännettä? Tutkimusaiheita taustoittavat ja täydentävät artikkelit suomalaisen valokuvataiteen kansainvälistymisen varhaisemmasta historiasta ja Pohjoisen valokuvakeskuksen alueellinen näkökulma. Kansainvälistymisen merkitystä taiteilijalle avaavat Eija-Liisa Ahtilan, Jorma Purasen ja Miklos Gaálin haastattelut.

Lisätiedot

Kuvaus Suomalaisten valokuva- ja videotaiteilijoiden näkyvyys kansainvälisellä taidekentällä kasvoi 2000-luvun taitteessa tavalla, jota on kutsuttu jopa ihmeeksi. Suomen Akatemian rahoittamassa Pohjan tähdet -tutkimushankkeessa pureuduttiin ilmiön taustoihin ja seurauksiin. Kirjan keskeiset artikkelit esittelevät tämän tutkimuksen tuloksia: kansainvälistymisen vaikutusta valokuvataiteilijoiden uraan ja toimeentuloon, menestyneissä teoksissa käytettyjä esittämistapoja ja valokuvan sisäisiä erottelustrategioita, valokuvan taiteeksi tuottamista mediajulkisuudessa sekä liikkuvan kuvan tilallistamista ja nousua kuvataidemaailman keskiöön. Hankkeeseen kytkeytyvien ulkomaalaisten tutkijoiden kysymyksenasettelut laajentavat kansainvälistymisen tarkastelua: Miten laajasti suomalainen ja hollantilainen taide on edustettuna kansainvälisillä messuilla ja biennaaleissa suhteessa muihin osallistujamaihin? Näkyykö Helsinki Schoolina tunnetun ryhmän valokuvissa yhteisiä piirteitä? Miten Esko Männikön paikan erityisyydestä ammentavat kuvat sekä kyseenalaistavat että ilmentävät nykytaiteen tilallista käännettä? Tutkimusaiheita taustoittavat ja täydentävät artikkelit suomalaisen valokuvataiteen kansainvälistymisen varhaisemmasta historiasta ja Pohjoisen valokuvakeskuksen alueellinen näkökulma. Kansainvälistymisen merkitystä taiteilijalle avaavat Eija-Liisa Ahtilan, Jorma Purasen ja Miklos Gaálin haastattelut.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Suomen valokuvataiteen museon säätiö
Kääntäjä Kokkola, Sari - Kuningas, Johanna
Toimittaja Rajakari, Päivi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1239-6141
Sivumäärä 220
ISBN 9789526769400
Ilmestymisvuosi 2012
Painos 1
Tilausnumero 8357153
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat biennaalit, haastattelut, Helsinki School (taiteilijaryhmä), historia, kansainvälistyminen, kansainvälisyys, kulttuurivienti, kuvataiteilijat, messut, museot, nykytaide, näyttelytoiminta, taidegalleriat, taidekauppa, taiteilijaryhmät, tietokirjallisuus,
Alanimike 8357153

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Pohjan tähdet

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot