Pyörät eivät pyöri ilkivallan pelossa" - Juhani Johansson

diskurssianalyysi Keski-Uusimaa -lehden artikkeleista koskien lasten ja nuorten rikoksia

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

52,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Johansson, Juhani
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2011
  • Sivut: 91

Lisätiedot

Tässä tutkimuksessa analysoidaan lasten ja nuorten syrjäytymisen riskeihin, erityisesti rikollisuuteen liittyvää keskustelua Keski-Uusimaa -lehdessä vuonna 2006. Analyysin avulla puretaan käsitteitä, sanontoja sekä tarkastellaan, millaisia intressejä lehtikirjoituksissa äänessä olleilla toimittajilla ja asiantuntijoilla on heidän tulkitsemanaan. Tutkimus korostaa kielen merkitystä, kun tuotetaan käsitystä todellisuudesta. Kieli ei ole todellisuudesta irrallaan eikä todellisuus kielestä. Erityisesti tarkastellaan heitä, jotka katsovat oman paikkakuntansa lasten ja perheiden elämää ja kertovat näkemästään syrjäytymisestä tai sen riskeistä sanomalehdessä. Kielen merkitysten purkamisen jälkeen esiin pyritään tuomaan vaihtoehto lasten ja nuorten syrjäytymisriskien tulkinnalle. Tutkimuksen aineisto koostuu Keski-Uusimaa -lehden vuonna 2006 julkaistuista artikkeleista. Aineistosta ei etsitä "totuutta", tai yhtä oikeaa käsitystä siitä, mitä lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytyminen on. Tällainen ilmiö ei ole pelkistettävissä yhteen totuuteen.

Lisätiedot

Kuvaus Tässä tutkimuksessa analysoidaan lasten ja nuorten syrjäytymisen riskeihin, erityisesti rikollisuuteen liittyvää keskustelua Keski-Uusimaa -lehdessä vuonna 2006. Analyysin avulla puretaan käsitteitä, sanontoja sekä tarkastellaan, millaisia intressejä lehtikirjoituksissa äänessä olleilla toimittajilla ja asiantuntijoilla on heidän tulkitsemanaan. Tutkimus korostaa kielen merkitystä, kun tuotetaan käsitystä todellisuudesta. Kieli ei ole todellisuudesta irrallaan eikä todellisuus kielestä. Erityisesti tarkastellaan heitä, jotka katsovat oman paikkakuntansa lasten ja perheiden elämää ja kertovat näkemästään syrjäytymisestä tai sen riskeistä sanomalehdessä. Kielen merkitysten purkamisen jälkeen esiin pyritään tuomaan vaihtoehto lasten ja nuorten syrjäytymisriskien tulkinnalle. Tutkimuksen aineisto koostuu Keski-Uusimaa -lehden vuonna 2006 julkaistuista artikkeleista. Aineistosta ei etsitä "totuutta", tai yhtä oikeaa käsitystä siitä, mitä lasten ja nuorten hyvinvointi ja syrjäytyminen on. Tällainen ilmiö ei ole pelkistettävissä yhteen totuuteen.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Diakonia-ammattikorkeakoulu
Tekijä Johansson, Juhani
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-9919
Sivumäärä 91
ISBN 9789524931328
Ilmestymisvuosi 2011
Painos 1
Tilausnumero 8352068
Asiasanat diskurssianalyysi, lapset, lehdistökirjoittelu, nuoret, nuorisorikollisuus, rikokset, rikollisuus, riskit, sanomalehdet, sosiaaliset ongelmat, syrjäytyminen, tietokirjallisuus, Sosiaalipolitiikka
Alanimike 8352068

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Pyörät eivät pyöri ilkivallan pelossa"

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot