Saimaan kanava - Jukka Vesterinen

Suomen sininen kunnianauha

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

37,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Vesterinen, Jukka
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 144

Lisätiedot

Ensimmäinen Saimaan kanava, Suomen sininen kunnianauha, avattiin liikenteelle kesällä 1856. Kanava yhdisti Suomen suurimman järvialueen, Saimaan, Viipurin kautta Venäjän sydämeen Pietariin. Venäjän vuoden 1917 vallankumous lopetti liikenteen Pietariin. Saimaan kanavasta tuli elintärkeä väylä itsenäisen Suomen suurimpaan kauppa- ja satamakaupunkiin Viipuriin. Talvi- ja jatkosota polttivat kanavan sillat. Rauhansopimuksen mukaan Suomen oli luovutettava kanavan eteläosa Neuvostoliitolle. Kanava hiljeni, mutta vuosisatainen tarve Saimaan ja meren yhdistämisestä eli. Monien vaiheiden jälkeen elokuussa 1968 juhlittiin uuden suurkanavan avajaisia. Tämä kuvamatka vie vanhaa kanavaa pitkin Lauritsalasta 76 metriä alemmas ja 58 kilometriä kauemmas Viipuriin ja palaa 43 kilometriä pitkää uutta kanavaa takaisin. Yli sataviisikymmentä vuotta Saimaan kanava on kasvattanut vaurautta ja sivistystä, yhdistänyt kahta eri kulttuuria ja kahta erilaista maata. Yhdistänyt ja erottanut.

Lisätiedot

Kuvaus Ensimmäinen Saimaan kanava, Suomen sininen kunnianauha, avattiin liikenteelle kesällä 1856. Kanava yhdisti Suomen suurimman järvialueen, Saimaan, Viipurin kautta Venäjän sydämeen Pietariin. Venäjän vuoden 1917 vallankumous lopetti liikenteen Pietariin. Saimaan kanavasta tuli elintärkeä väylä itsenäisen Suomen suurimpaan kauppa- ja satamakaupunkiin Viipuriin. Talvi- ja jatkosota polttivat kanavan sillat. Rauhansopimuksen mukaan Suomen oli luovutettava kanavan eteläosa Neuvostoliitolle. Kanava hiljeni, mutta vuosisatainen tarve Saimaan ja meren yhdistämisestä eli. Monien vaiheiden jälkeen elokuussa 1968 juhlittiin uuden suurkanavan avajaisia. Tämä kuvamatka vie vanhaa kanavaa pitkin Lauritsalasta 76 metriä alemmas ja 58 kilometriä kauemmas Viipuriin ja palaa 43 kilometriä pitkää uutta kanavaa takaisin. Yli sataviisikymmentä vuotta Saimaan kanava on kasvattanut vaurautta ja sivistystä, yhdistänyt kahta eri kulttuuria ja kahta erilaista maata. Yhdistänyt ja erottanut.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Alfamer
Tekijä Vesterinen, Jukka
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 144
ISBN 9789524722049
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8351102
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat historia, kanavaliikenne, kanavat (vesiväylät), laivaliikenne, Saimaan kanava, sisävesiliikenne, tietokirjallisuus, vesikuljetus, vesiliikenne, Vesirakennus
Alanimike 8351102

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Saimaan kanava

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot