Sariola Keski-Suomesta - Timo Siukonen

humanistinen pankinjohtaja, tuottelias lehtimies ja vanhan Jyväskylän tuntija

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

52,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Siukonen, Timo
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 346

Lisätiedot

Veikko Sariola (1892-1953) oli aikalaiskertomusten mukaan suuri humanisti, koulutukseltaan ekonomi, ammateiltaan lehtimies ja pankinjohtaja. Hänen sielunsa roihusi Keski-Suomelle, hänen rakkain tutkimuskohteensa oli vanha Jyväskylä ja vapaa-aikansa ydintä toiminta Keski-Suomen museon hyväksi. Häneltä jäi jälkeen vuolas virta tekstejä - tuhansittain sivuja sanomalehdissä ja tietokirjoissa. Yhtiöiden ja yritysten pöytäkirjat taas kertovat hänen monipuolisesta toiminnastaan yhteiskunnan vastuunkantajana. Sariolan tyttärenpoika, Helsingin Sanomain aluetoimituksen esimies, toimittaja Timo Siukonen (s. 1952) on tutkinut isoisänsä elämää arkistolähteiden, kirjeenvaihdon ja haastattelujen avulla, kirjoittanut aineistosta kirjan, jota hän kutsuu omakohtaiseksi selvitykseksi Veikko Sariolan elämästä ja hänen aikakaudestaan.

Lisätiedot

Kuvaus Veikko Sariola (1892-1953) oli aikalaiskertomusten mukaan suuri humanisti, koulutukseltaan ekonomi, ammateiltaan lehtimies ja pankinjohtaja. Hänen sielunsa roihusi Keski-Suomelle, hänen rakkain tutkimuskohteensa oli vanha Jyväskylä ja vapaa-aikansa ydintä toiminta Keski-Suomen museon hyväksi. Häneltä jäi jälkeen vuolas virta tekstejä - tuhansittain sivuja sanomalehdissä ja tietokirjoissa. Yhtiöiden ja yritysten pöytäkirjat taas kertovat hänen monipuolisesta toiminnastaan yhteiskunnan vastuunkantajana. Sariolan tyttärenpoika, Helsingin Sanomain aluetoimituksen esimies, toimittaja Timo Siukonen (s. 1952) on tutkinut isoisänsä elämää arkistolähteiden, kirjeenvaihdon ja haastattelujen avulla, kirjoittanut aineistosta kirjan, jota hän kutsuu omakohtaiseksi selvitykseksi Veikko Sariolan elämästä ja hänen aikakaudestaan.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Minerva
Tekijä Siukonen, Timo
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 346
ISBN 9789524922180
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 1
Tilausnumero 8351895
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat ekonomit, elämäkerrat, henkilöhistoria, Jyväskylä, pankinjohtajat, tietokirjallisuus, toimittajat, Tekniikan, tuot.elämän edustaj
Alanimike 8351895

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Sariola Keski-Suomesta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot