Sielusta ja ylösnousemuksesta - Gregorios Nyssalainen

keskustelu Makrinan kanssa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

21,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Gregorios Nyssalainen,
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2006
  • Sivut: 183

Lisätiedot

Usko sielun kuolemattomuuteen ja ruumiin ylösnousemukseen ovat kristinuskon keskeisiä opinkappaleita. Omana aikanamme ne ovat olleet kysymysten ja epäilysten kohteena, mutta tällä keskustelulla on juurensa jo kristinuskon alkuajoissa. Teoksessa kreikkalaiseen filosofiaan ja tieteeseen perehtynyt Gregorios pohtii sisarensa Makrinan kanssa sielun olemusta, sen kohtaloa kuoleman jälkeen sekä ylösnousemuksen merkitystä. Ylösnousemusoppia koskevan ytimen ympärillä teos laajenee kokonaiseksi teologiaksi ja antropologiaksi: sielun olemus kääntää puheen Jumalan olemukseen, ja oppi ylösnousemuksesta paluuna tilaan ennen syntiinlankeemusta ohjaa selittämään pahan alkuperää ihmisessä. Makrinan opissa ihmisjärki on Jumalan kuva, lähestulkoon pala Jumalaa, jonka on palattava puhdistuneena Jumalan luo: lopulta kaikki pelastuvat. Gregorios Nyssalainen (k. 394), yksi kolmesta suuresta kappadokialaisesta, on idän kirkon merkittävimpiä kirkkoisiä. Hänen laajasta tuotannostaan ei ole aiemmin suomennettu mitään. FL Marke Ahonen valmistelee väitöskirjaa antiikin filosofian alalta. Hän on suomentanut aiemmin muun muassa Diogenes Laertioksen teoksen Merkittävien filosofien elämät ja opit (2002), josta hänelle myönnettiin J. A. Hollo-palkinto parhaasta tietokirjakäännöksestä 2003, sekä Marcus Aureliuksen teoksen Itselleni (2004).

Lisätiedot

Kuvaus Usko sielun kuolemattomuuteen ja ruumiin ylösnousemukseen ovat kristinuskon keskeisiä opinkappaleita. Omana aikanamme ne ovat olleet kysymysten ja epäilysten kohteena, mutta tällä keskustelulla on juurensa jo kristinuskon alkuajoissa. Teoksessa kreikkalaiseen filosofiaan ja tieteeseen perehtynyt Gregorios pohtii sisarensa Makrinan kanssa sielun olemusta, sen kohtaloa kuoleman jälkeen sekä ylösnousemuksen merkitystä. Ylösnousemusoppia koskevan ytimen ympärillä teos laajenee kokonaiseksi teologiaksi ja antropologiaksi: sielun olemus kääntää puheen Jumalan olemukseen, ja oppi ylösnousemuksesta paluuna tilaan ennen syntiinlankeemusta ohjaa selittämään pahan alkuperää ihmisessä. Makrinan opissa ihmisjärki on Jumalan kuva, lähestulkoon pala Jumalaa, jonka on palattava puhdistuneena Jumalan luo: lopulta kaikki pelastuvat. Gregorios Nyssalainen (k. 394), yksi kolmesta suuresta kappadokialaisesta, on idän kirkon merkittävimpiä kirkkoisiä. Hänen laajasta tuotannostaan ei ole aiemmin suomennettu mitään. FL Marke Ahonen valmistelee väitöskirjaa antiikin filosofian alalta. Hän on suomentanut aiemmin muun muassa Diogenes Laertioksen teoksen Merkittävien filosofien elämät ja opit (2002), josta hänelle myönnettiin J. A. Hollo-palkinto parhaasta tietokirjakäännöksestä 2003, sekä Marcus Aureliuksen teoksen Itselleni (2004).
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Kirjapaja
Tekijä Gregorios Nyssalainen,
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 183
ISBN 9516073514
Ilmestymisvuosi 2006
Alkuteos Peri psyhÅes kai anastaseos : meta tÅes idias adelfÅes MakrinÅes dialogos
Painos 1
Tilausnumero 8289476
Asiasanat Jumala, kuolemattomuus, ortodoksinen kirkko, sielu, teologia, tietokirjallisuus, ylösnousemus, Dogmatiikka, kristill.etiikka
Alanimike 8289476

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Sielusta ja ylösnousemuksesta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot