Sigyn - Jerker Örjans

onnekas laiva

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

59,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Örjans, Jerker
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2007
  • Sivut: 144

Lisätiedot

Mannertenvälinen kauppa hoidettiin vielä 1800-luvun puolivälissä pienillä puisilla parkkilaivoilla. Parkki oli monista alustyypeistä tavallisin. Kaikkialla maailmassa niitä rakennettiin kymmenin tuhansin, mutta vain yksi on säilynyt meidän päiviimme, nimittäin Sigyn. "Se on tarkoitettu rahdinkuljetukseen kaukaisilla vesillä", Göteborgs Posten kirjoitti Sigynin vesillelaskusta 1887. Se lastasi vain 500 tonnia, mutta se ylitti päiväntasaajan 36 kertaa ja Atlantin 56 kertaa kauppalaivana purjehtiessaan. Sigyn kuljetti hiiltä Vienan merellä, jalopuuta Intian valtamerellä ja Meksikon lahdella ja kahvia Etelä-Atlantilla. Suomen lipun alla se kuljetti lopuksi pohjoismaista puutavaraa Isoon-Britanniaan ja mannermaalle. Sigyn oli onnekas laiva mutta sen pitkään elämään osui myös paljon sattumuksia. Se joutui rajuihin yhteentörmäyksiin, oli vähällä ajautua maihin Biskajalla ja irtosi hirmumyrskyssä kiinnityksistään Dybingenin redillä Kristiansandin edustalla. Museolaivana Turussa näytti sen säilyminen myös useasti olleen melkein hiuskarvan varassa. Maailmansodan aikana pommit vaurioittivat laivaa Aurajoessa ja jäät ovat useita kertoja olleet vähällä upottaa sen. Lopuksi Sigyn toki pääsi lepäämään turvalliseen syliin - Loke telakkaan - ja laivan tulevaisuuden näkymät ovat nyt valois ammat kuin koskaan ennen.

Lisätiedot

Kuvaus Mannertenvälinen kauppa hoidettiin vielä 1800-luvun puolivälissä pienillä puisilla parkkilaivoilla. Parkki oli monista alustyypeistä tavallisin. Kaikkialla maailmassa niitä rakennettiin kymmenin tuhansin, mutta vain yksi on säilynyt meidän päiviimme, nimittäin Sigyn. "Se on tarkoitettu rahdinkuljetukseen kaukaisilla vesillä", Göteborgs Posten kirjoitti Sigynin vesillelaskusta 1887. Se lastasi vain 500 tonnia, mutta se ylitti päiväntasaajan 36 kertaa ja Atlantin 56 kertaa kauppalaivana purjehtiessaan. Sigyn kuljetti hiiltä Vienan merellä, jalopuuta Intian valtamerellä ja Meksikon lahdella ja kahvia Etelä-Atlantilla. Suomen lipun alla se kuljetti lopuksi pohjoismaista puutavaraa Isoon-Britanniaan ja mannermaalle. Sigyn oli onnekas laiva mutta sen pitkään elämään osui myös paljon sattumuksia. Se joutui rajuihin yhteentörmäyksiin, oli vähällä ajautua maihin Biskajalla ja irtosi hirmumyrskyssä kiinnityksistään Dybingenin redillä Kristiansandin edustalla. Museolaivana Turussa näytti sen säilyminen myös useasti olleen melkein hiuskarvan varassa. Maailmansodan aikana pommit vaurioittivat laivaa Aurajoessa ja jäät ovat useita kertoja olleet vähällä upottaa sen. Lopuksi Sigyn toki pääsi lepäämään turvalliseen syliin - Loke telakkaan - ja laivan tulevaisuuden näkymät ovat nyt valois ammat kuin koskaan ennen.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Forum Marinum
Tekijä Örjans, Jerker
Kääntäjä Sarelius, Seppo
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 144
ISBN 9789529222636
Ilmestymisvuosi 2007
Alkuteos Sigyn : ett lyckosamt skepp
Painos 1
Tilausnumero 8358202
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat historia, laivat, merenkulku, merimatkat, museolaivat, purjehdus, purjelaivat, Sigyn (laiva), tietokirjallisuus
Alanimike 8358202

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Sigyn

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot