Silkkisääret - Victor Arwas

Naisten sukkien historia

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

24,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Arwas, Victor
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 192

Lisätiedot

Sensuelli kuvahistoriikki naisten sukkien synnystä ja kehitysvaiheista 1700-luvulta tähän päivään. Naisten sukkien tärkein tehtävä ei ole peittää, piilottaa tai edes suojata kylmältä, vaan tuoda sääret esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Taitelijoiden maalauksista ja piirroksista voimme päätellä, että näin on ollut sellaisinakin aikoina, kun jo nilkan vilahtamista julkisesti pidettiin säädyttömänä. Hameenhelmojen lyhentyessä sukkien rooli korostui naisten muodissa entisestään. Silkkisääret on herkullinen visuaalinen aikamatka, joka kertoo naisten sukkien tarinan ensimmäisistä neulojista teolliseen tuotantoon, nailonin markkinoille tulosta moderneihin tekokuituihin, saumasukista värikkäisiin popkuoseihin, sukkanauhoista sukkahousuihin. Ainutlaatuinen kuvakokoelma kertoo, miten sukkiin verhotut naisten sääret ovat olleet katseiden kohteena kuvataiteessa, sarjakuvissa, mainoksissa, julisteissa ja elokuvissa.

Lisätiedot

Kuvaus Sensuelli kuvahistoriikki naisten sukkien synnystä ja kehitysvaiheista 1700-luvulta tähän päivään. Naisten sukkien tärkein tehtävä ei ole peittää, piilottaa tai edes suojata kylmältä, vaan tuoda sääret esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Taitelijoiden maalauksista ja piirroksista voimme päätellä, että näin on ollut sellaisinakin aikoina, kun jo nilkan vilahtamista julkisesti pidettiin säädyttömänä. Hameenhelmojen lyhentyessä sukkien rooli korostui naisten muodissa entisestään. Silkkisääret on herkullinen visuaalinen aikamatka, joka kertoo naisten sukkien tarinan ensimmäisistä neulojista teolliseen tuotantoon, nailonin markkinoille tulosta moderneihin tekokuituihin, saumasukista värikkäisiin popkuoseihin, sukkanauhoista sukkahousuihin. Ainutlaatuinen kuvakokoelma kertoo, miten sukkiin verhotut naisten sääret ovat olleet katseiden kohteena kuvataiteessa, sarjakuvissa, mainoksissa, julisteissa ja elokuvissa.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Minerva
Tekijä Arwas, Victor
Kääntäjä Iivanainen, Nelli
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 192
ISBN 9789523121843
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8349813
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat tietokirjallisuus, sukat, sukkahousut, muoti, naiset, moraali, erotiikka, pukeutuminen, vaatteet, kulttuurihistoria, historia, Muoti ja muodin historia
Alanimike 8349813

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Silkkisääret

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot