Skarppaa - Terveydeksi! - Mari Aulanko

vilja-, viini- ja sokeripaastolla harmoniaan

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

30,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Aulanko, Mari
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 384

Lisätiedot

Ei ole enää mikään salaisuus - eikä myöskään huuhaata - että hyviä rasvoja lisäämällä ja alarvoisia hiilihydraatteja vähentämällä ihmisestä tulee sekä normaalipainoinen että hyvinvoivempi, jopa terveempi. Kirja haastaa pohtimaan, ovatko seuraavat väitteet tarua vai totta: Kalorit ovat energiavaikutukseltaan samanarvoisia riippumatta mistä ravintoaineesta ne ovat peräisin. Kannattaa syödä kaikkea kohtuullisesti. Kovat, tyydyttyneet rasvat, erityisesti maitorasvat ovat epäterveellisiä. Pehmeät, tyydyttymättömät rasvat ovat terveellisiä. Kananmuna, erityisesti sen keltuainen nostaa kolesterolia. Painonhallinta onnistuu, kun suosit vähärasvaisia ruokia ja puolet energiatarpeestasi tulee hiilihydraateista. Vehnän, rukiin ja ohran sisältämä valkuaisaine, gluteeni ei aiheuta gluteeniherkille muita sairauksia kuin suolistokeliakian. Vastaus kaikkiin on "tarua", sanoo tekijä. Jos väitteet olisivat totta, yli puolet kansasta ei olisi ylipainoista eikä kärsisi monista ruoan aiheuttamista krempoista ja sairauksista eikä 10 prosenttia sairastuisi kakkostyypin diabetekseen, josta on tullut länsimaiden uusi ja kallis epidemia. On kova väite kyseenalaistaa nämä vuosikymmeniä eläneet vakiintuneet käsitykset, mutta eivätpä perusteetkaan ole pehmeitä: ihmisten omat kokemukset elävästä elämästä sekä uusimmat tutkimustulokset. Mitä tarkoittaa "Skarppaamalla Harmoniaan"? Sitä, että on aika ottaa itse vastuu omista ruokavalinnoista, valita aikaisempaa parempia vaihtoehtoja, on aika rakentaa itselle sopiva elämäntapa. Pysyvä elämäntapahan on dieetti-sanan alkuperäinen merkitys, ei lyhytaikainen kitukuuri, jonka jälkeen palataan taas normaaliin entiseen ja kierre alkaa alusta.

Lisätiedot

Kuvaus Ei ole enää mikään salaisuus - eikä myöskään huuhaata - että hyviä rasvoja lisäämällä ja alarvoisia hiilihydraatteja vähentämällä ihmisestä tulee sekä normaalipainoinen että hyvinvoivempi, jopa terveempi. Kirja haastaa pohtimaan, ovatko seuraavat väitteet tarua vai totta: Kalorit ovat energiavaikutukseltaan samanarvoisia riippumatta mistä ravintoaineesta ne ovat peräisin. Kannattaa syödä kaikkea kohtuullisesti. Kovat, tyydyttyneet rasvat, erityisesti maitorasvat ovat epäterveellisiä. Pehmeät, tyydyttymättömät rasvat ovat terveellisiä. Kananmuna, erityisesti sen keltuainen nostaa kolesterolia. Painonhallinta onnistuu, kun suosit vähärasvaisia ruokia ja puolet energiatarpeestasi tulee hiilihydraateista. Vehnän, rukiin ja ohran sisältämä valkuaisaine, gluteeni ei aiheuta gluteeniherkille muita sairauksia kuin suolistokeliakian. Vastaus kaikkiin on "tarua", sanoo tekijä. Jos väitteet olisivat totta, yli puolet kansasta ei olisi ylipainoista eikä kärsisi monista ruoan aiheuttamista krempoista ja sairauksista eikä 10 prosenttia sairastuisi kakkostyypin diabetekseen, josta on tullut länsimaiden uusi ja kallis epidemia. On kova väite kyseenalaistaa nämä vuosikymmeniä eläneet vakiintuneet käsitykset, mutta eivätpä perusteetkaan ole pehmeitä: ihmisten omat kokemukset elävästä elämästä sekä uusimmat tutkimustulokset. Mitä tarkoittaa "Skarppaamalla Harmoniaan"? Sitä, että on aika ottaa itse vastuu omista ruokavalinnoista, valita aikaisempaa parempia vaihtoehtoja, on aika rakentaa itselle sopiva elämäntapa. Pysyvä elämäntapahan on dieetti-sanan alkuperäinen merkitys, ei lyhytaikainen kitukuuri, jonka jälkeen palataan taas normaaliin entiseen ja kierre alkaa alusta.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Bene
Tekijä Aulanko, Mari
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 384
ISBN 9789526823706
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 21483177
Asiasanat gluteeniton ruokavalio, hiilihydraatit, hyvinvointi, paasto, ruokaohjeet, ruokavaliot, sokeri, terveysvaikutukset, tietokirjallisuus, viinit, vilja, vähähiilihydraattinen ruokavalio, Ravinto-oppi Ruokavaliot
Alanimike 21483177

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Skarppaa - Terveydeksi!

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot