Sodassa vieraalla maalla - Jouni Suistola

suomalaiset Turkin sodassa 1877-78

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

40,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Suistola, Jouni - Tiilikainen, Heikki
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 283

Lisätiedot

Turkin sota käytiin vuosina 1877-78 Venäjän ja Osmanien valtakunnan välillä. Venäjä voitti, mutta seuranneessa rauhassa kylvettiin siemenet moneen uuteen konfliktiin. Suomen kaarti muistetaan Turkin sotaretken yhteydessä, mutta tsaarin joukkojen mukana kulki satoja muitakin suomalaisia, myös korkeissa upseerinviroissa. Kotimaassa sotaa seurattiin tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin: Turkin sota oli ensimmäinen mediasota valokuvaajineen, lennättimineen ja kirjeenvaihtajineen. Heikki Tiilikaisen ja Jouni Suistolan runsaasti kuvitettu tietokirja kertoo ensimmäistä kertaa koko Turkin sodan tarinan suomalaisesta näkökulmasta. Sotaretkeä seurataan erityisesti kahden sotilaan näkökulmasta: Kaartin aliupseeri Matti Kuula liittyi keisarin henkivartiostoon ja lähti sotaan jo varhaisessa vaiheessa, rakuunaupseeri Victor Tuderus pääsi rintamalle hieman myöhemmin. Ääneen pääsevät myös monet muut aikalaiset oululaisista tervaporvareista kaukomailta kirjoittaneisiin sotilaisiin ja kirjeenvaihtajiin. Sotatapahtumien lisäksi teos kertoo kansallisuusajattelun kehittymisestä Suomen suuriruhtinaskunnassa. Suomalaisten osuus sotaan vaikutti sekä suomalaisiin itseensä että Suomen asemaan keisarikunnassa. Kokemuksilla oli myös voimakas vaikutus omaleimaiseen suomalaiseen sotilasjohtamiseen.

Lisätiedot

Kuvaus Turkin sota käytiin vuosina 1877-78 Venäjän ja Osmanien valtakunnan välillä. Venäjä voitti, mutta seuranneessa rauhassa kylvettiin siemenet moneen uuteen konfliktiin. Suomen kaarti muistetaan Turkin sotaretken yhteydessä, mutta tsaarin joukkojen mukana kulki satoja muitakin suomalaisia, myös korkeissa upseerinviroissa. Kotimaassa sotaa seurattiin tarkemmin kuin koskaan aikaisemmin: Turkin sota oli ensimmäinen mediasota valokuvaajineen, lennättimineen ja kirjeenvaihtajineen. Heikki Tiilikaisen ja Jouni Suistolan runsaasti kuvitettu tietokirja kertoo ensimmäistä kertaa koko Turkin sodan tarinan suomalaisesta näkökulmasta. Sotaretkeä seurataan erityisesti kahden sotilaan näkökulmasta: Kaartin aliupseeri Matti Kuula liittyi keisarin henkivartiostoon ja lähti sotaan jo varhaisessa vaiheessa, rakuunaupseeri Victor Tuderus pääsi rintamalle hieman myöhemmin. Ääneen pääsevät myös monet muut aikalaiset oululaisista tervaporvareista kaukomailta kirjoittaneisiin sotilaisiin ja kirjeenvaihtajiin. Sotatapahtumien lisäksi teos kertoo kansallisuusajattelun kehittymisestä Suomen suuriruhtinaskunnassa. Suomalaisten osuus sotaan vaikutti sekä suomalaisiin itseensä että Suomen asemaan keisarikunnassa. Kokemuksilla oli myös voimakas vaikutus omaleimaiseen suomalaiseen sotilasjohtamiseen.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Atena
Tekijä Suistola, Jouni - Tiilikainen, Heikki
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 283
ISBN 9789523000834
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 21406277
Kuvitus mustavalkoiset valokuvat
Asiasanat tietokirjallisuus, 1877-1878, Turkin sota, sotilaat, suomalaiset, sotahistoria, sodat, Venäjä, Osmanien valtakunta, Turkki
Alanimike 21406277

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Sodassa vieraalla maalla

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot