Sogetsu-ikebana tänään -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

36,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 68

Lisätiedot

Vielä tänäänkin monen suomalaisen mieleen tulee sanasta 'ikebana' taidokkaasti ja tarkoin määrätyllä tavalla luotu asetelma, jossa harmonisen lopputuloksen takana ovat tietyt oksien ja kukkien pituudet ja kallistuskulmat. Toki ikebanataiteessa niilläkin on oma roolinsa. Meidän aikamme ikebana on kuitenkin paljon enemmän, mistä kiitos suurelta osin lankeaa Sofu Teshigaharan vuonna 1927 perustamalle Sogetsu-koulukunnalle. Ikebanalla ei enää ole materiaalien, paikan tai erilaisten muotojen ja tyylien asettamia rajoja. Moderni ikebana on luovaa taidetta ja rajanveto kuvanveistoon, arkkitehtuuriin, elokuvaan tai performanssitaiteeseen on joskus hankalaa. Oleellinen ero muihin taidelajeihin on kuitenkin siinä, että ikebanataiteessa ollaan tekemisissä elävän materiaalin kanssa. Sogetsu on henkisellä tasolla asettelijan ja aseteltavien kasvien välillä käytävää vuoropuhelua. Tässä Hashi-lehden numerossa esitellään Sogetsu-perinteen historiallista taustaa ja merkittäviä vaikuttajia. Mutta aivan yhtä suuressa roolissa ovat suomalaisten ikebanaopiskelijoiden omat henkilökohtaiset kokemukset, ajatukset ja pohdiskelut. Näemme myös, kuinka Sogetsu-ikebana ei tullut valmiiksi vuonna 1927, vaan se on koko ajan kasvava, kehittyvä, rajoja koetteleva ja ajassa elävä taidemuoto.

Lisätiedot

Kuvaus Vielä tänäänkin monen suomalaisen mieleen tulee sanasta 'ikebana' taidokkaasti ja tarkoin määrätyllä tavalla luotu asetelma, jossa harmonisen lopputuloksen takana ovat tietyt oksien ja kukkien pituudet ja kallistuskulmat. Toki ikebanataiteessa niilläkin on oma roolinsa. Meidän aikamme ikebana on kuitenkin paljon enemmän, mistä kiitos suurelta osin lankeaa Sofu Teshigaharan vuonna 1927 perustamalle Sogetsu-koulukunnalle. Ikebanalla ei enää ole materiaalien, paikan tai erilaisten muotojen ja tyylien asettamia rajoja. Moderni ikebana on luovaa taidetta ja rajanveto kuvanveistoon, arkkitehtuuriin, elokuvaan tai performanssitaiteeseen on joskus hankalaa. Oleellinen ero muihin taidelajeihin on kuitenkin siinä, että ikebanataiteessa ollaan tekemisissä elävän materiaalin kanssa. Sogetsu on henkisellä tasolla asettelijan ja aseteltavien kasvien välillä käytävää vuoropuhelua. Tässä Hashi-lehden numerossa esitellään Sogetsu-perinteen historiallista taustaa ja merkittäviä vaikuttajia. Mutta aivan yhtä suuressa roolissa ovat suomalaisten ikebanaopiskelijoiden omat henkilökohtaiset kokemukset, ajatukset ja pohdiskelut. Näemme myös, kuinka Sogetsu-ikebana ei tullut valmiiksi vuonna 1927, vaan se on koko ajan kasvava, kehittyvä, rajoja koetteleva ja ajassa elävä taidemuoto.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Japanilaisen kulttuurin ystävät
Toimittaja Nurminen, Liisa
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0359-3096
Sivumäärä 68
ISBN 9789526748535
Ilmestymisvuosi 2013
Tilausnumero 8356999
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat asetelmat, historia, ikebana, Japani, koulukunnat, kukat, kukkien asettelu, Suomi, suuntaukset, tietokirjallisuus, traditio, tyylit, Huonekasvit Kukka-asetelmat
Alanimike 8356999

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Sogetsu-ikebana tänään

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot