Sota ihmisessä - totta, tarua ja unta - Irmeli Hännikäinen

Posttraumaattisen stressihäiriön taustaa ja kuvaa sodan veteraanin mielenmaisemassa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

32,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Hännikäinen, Irmeli
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 299

Lisätiedot

Sodan jälki ihmisessä mitä kaikkea siihen sisältyy? Tämän tutkimuksen tarkoitus on käydä vuoropuhelua kahden asiakokonaisuuden välillä: ihminen sodassa ja sota ihmisessä. Se tehdään kuvaamalla sodan todellisuutta, suomalaisten sotainvalidien ja veteraanien sotakokemuksia ja niistä aiheutuneita traumaattisia häiriöitä, jotka voivat vaikutuksiltaan olla elämän mittaisia. Ongelmaa lähestytään käytettävissä olevan aikaisemman tutkimustiedon, sotakirjallisuuden, lehdistön ja veteraanien omien kertomusten kautta. Keskeisenä käsitteenä on posttraumaattinen stressihäiriö. Sillä tarkoitetaan tilaa, jossa sisäisten ja ulkoisten ärsykkeiden määrä on ylittänyt ihmisen sietokyvyn. Valtiotieteen tohtori Irmeli Hännikäisen tutkimusten erityisalueena ovat olleet sotiemme veteraaneja koskevat kysymykset. Väitöskirjassaan Suomalainen veteraani (1982) hän käsitteli sotainvalidien ja muiden sotaveteraanien terveydellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia oloja. Tutkimuksessa Vaimot sotainvalidien rinnalla. Elämäntehtävänä selviytyminen (1998) hän avasi sotainvalidin puolison sekä lähiyhteisön merkitystä sotavammaisen arjessa. Tämä teos liittyy veteraanitutkimuksen jatkumoon.

Lisätiedot

Kuvaus Sodan jälki ihmisessä mitä kaikkea siihen sisältyy? Tämän tutkimuksen tarkoitus on käydä vuoropuhelua kahden asiakokonaisuuden välillä: ihminen sodassa ja sota ihmisessä. Se tehdään kuvaamalla sodan todellisuutta, suomalaisten sotainvalidien ja veteraanien sotakokemuksia ja niistä aiheutuneita traumaattisia häiriöitä, jotka voivat vaikutuksiltaan olla elämän mittaisia. Ongelmaa lähestytään käytettävissä olevan aikaisemman tutkimustiedon, sotakirjallisuuden, lehdistön ja veteraanien omien kertomusten kautta. Keskeisenä käsitteenä on posttraumaattinen stressihäiriö. Sillä tarkoitetaan tilaa, jossa sisäisten ja ulkoisten ärsykkeiden määrä on ylittänyt ihmisen sietokyvyn. Valtiotieteen tohtori Irmeli Hännikäisen tutkimusten erityisalueena ovat olleet sotiemme veteraaneja koskevat kysymykset. Väitöskirjassaan Suomalainen veteraani (1982) hän käsitteli sotainvalidien ja muiden sotaveteraanien terveydellisiä, taloudellisia ja sosiaalisia oloja. Tutkimuksessa Vaimot sotainvalidien rinnalla. Elämäntehtävänä selviytyminen (1998) hän avasi sotainvalidin puolison sekä lähiyhteisön merkitystä sotavammaisen arjessa. Tämä teos liittyy veteraanitutkimuksen jatkumoon.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Sotainvalidien veljesliitto
Tekijä Hännikäinen, Irmeli
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 299
ISBN 9789526723761
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8356810
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat henkinen hyvinvointi, historia, jatkosota, kotirintama, lotat, muistot, psykologia, psyykkinen kuormittavuus, psyykkiset vaikutukset, selviytyminen, sota, sota-aika, sotahistoria, sotapropaganda, sotarintama, sotaveteraanit, sotilaat, talvisota, tietokir
Alanimike 8356810

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Sota ihmisessä - totta, tarua ja unta

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot