(Suku)puolitettu nuori -

Uman palstojen meikatut pojat ja kaljut tytöt 1975-1985

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

42,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: kierreselkäinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 108

Lisätiedot

Julkaisu vie 1970- ja 1980-lukujen nuortenpalstoille, joilla nuoret kysyivät ja toimittaja Uma Aaltonen vastasi. Uma oli nuorison ikioma neuvonantaja ja murkkujen sukupuolivalistaja, joka piti palstojaan useissa lehdissä yhteensä reilun kymmenen vuoden ajan. Nuoperin vuoden 2013 harjoittelija Anna Kemppinen teki kansatieteen pro gradu-tutkielmansa näistä Uman Nuoperin arkistoon lahjoittamista aineistoista. Opinnäytteessään Tyttöjä, poikia, huoria, homoja. Neuvotteluja sukupuoliesityksestä ja seksuaalisuudesta Uma Aaltosen nuortenpalstoilla Anna pohtii Uman ohjeita ja vastauksia uudesta näkökulmasta. Me nuoperilaiset muokkasimme Annan gradun julkaisuksi ja pyysimme mukaan keskusteluun myös Uman työtoverin, Uman aikana nuorisotyötä tehneitä, omaa nuortenpalstaa pitäneen toimittajan, tyttötutkijan ja Setan puheenjohtajan. Syntyi tarinoita sukupuolesta ja seksistä, seurustelusta ja rakkaudesta, ulkonäköpaineista ja itsetunnosta. Näistä murkkuja ja muitakin ikuisesti vaivaavista kysymyksistä!

Lisätiedot

Kuvaus Julkaisu vie 1970- ja 1980-lukujen nuortenpalstoille, joilla nuoret kysyivät ja toimittaja Uma Aaltonen vastasi. Uma oli nuorison ikioma neuvonantaja ja murkkujen sukupuolivalistaja, joka piti palstojaan useissa lehdissä yhteensä reilun kymmenen vuoden ajan. Nuoperin vuoden 2013 harjoittelija Anna Kemppinen teki kansatieteen pro gradu-tutkielmansa näistä Uman Nuoperin arkistoon lahjoittamista aineistoista. Opinnäytteessään Tyttöjä, poikia, huoria, homoja. Neuvotteluja sukupuoliesityksestä ja seksuaalisuudesta Uma Aaltosen nuortenpalstoilla Anna pohtii Uman ohjeita ja vastauksia uudesta näkökulmasta. Me nuoperilaiset muokkasimme Annan gradun julkaisuksi ja pyysimme mukaan keskusteluun myös Uman työtoverin, Uman aikana nuorisotyötä tehneitä, omaa nuortenpalstaa pitäneen toimittajan, tyttötutkijan ja Setan puheenjohtajan. Syntyi tarinoita sukupuolesta ja seksistä, seurustelusta ja rakkaudesta, ulkonäköpaineista ja itsetunnosta. Näistä murkkuja ja muitakin ikuisesti vaivaavista kysymyksistä!
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Nuoperi
Toimittaja Heikkinen, Minna - Lehtonen, Terhi
Sidosasu kierreselkäinen
Sivumäärä 108
ISBN 9789512961597
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8332563
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1970-luku, 1980-luku, aikakauslehdet, historia, murrosikä, nuoret, nuortenpalstat, seksi, seksuaalikasvatus, seksuaalineuvonta, seksuaalisuus, seurustelu, sukupuoli, sukupuoliroolit, tietokirjallisuus, Nuorisotyö
Alanimike 8332563

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: (Suku)puolitettu nuori

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot