Suomalaista aatehistoriaa tsaarinvallasta Suur-Suomeen - Maria Suutala

Jumalan uskolliset: Iida (1889-1960) ja Juho (1884-1959) Kytömäki herännäisyyden ja nuoren kansakunnan palveluksessa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

42,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Suutala, Maria
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2012
  • Sivut: 364

Lisätiedot

Oletko kyllästynyt hengelliseen pikaruokaan ja kaipaatko eurooppalaisen kristillisyyden syvähengellisyyttä ja ekoteologista viisautta? Oletko myös kiinnostunut Suomen historiasta, sen aroista, ehkä vaietuistakin puolista? Tässä on kirja juuri Sinulle: Dosentti Maria Suutala lähtee kanssasi tutkimusmatkalle suomalaiseen aatehistoriaan isovanhempiensa, Iida ja Juho Kytömäen ajattelun kautta. Kytömäet johtivat heränneiden kansanopistoa Raudaskylässä ja perustivat kristillisen keskikoulun ja lukion, mutta vaikuttivat myös kirjallisen toiminnan kautta. Oppilaita Kytömäet saivat aina Petsamosta, Tytärsaaresta ja Itä-Karjalasta asti. Tämä on kirja Jumalan uskollisista, jotka halusivat muuttaa maailmaa ja tehdä paljon hyvää. Iida ja Juho Kytömäki liittyivat saksalaisen pietismin ja mystiikan perinteeseen, jossa N.L. von Zinzendorfin tavoin kaikki kaikeksi tulee tuo Yksi ja Ainut, Jeesus. Vuoden 1918 sisällissodassa heränneistä tuli valkoisen Suomen sankareita, jotka jatkoivat kristinuskon ja isänmaan puolustamista 1920- ja 1930-lukujen oikeistoradikalismin, Lapuan Liikkeen ja Isänmaallisen Kansanliikkeen riveissä. Taistelu ateismia vastaan huipentui jatkosodassa: heränneet nuorukaiset lähtivät pyhään sotaan vapauttamaan suomensukuisia kansoja. AKS:läinen heimorakkaus paloi niin Kytömäkien kuin muiden heränneiden rinnassa: Karja, sekä Viena ja Aunus, oli heidän luvattu maansa.

Lisätiedot

Kuvaus Oletko kyllästynyt hengelliseen pikaruokaan ja kaipaatko eurooppalaisen kristillisyyden syvähengellisyyttä ja ekoteologista viisautta? Oletko myös kiinnostunut Suomen historiasta, sen aroista, ehkä vaietuistakin puolista? Tässä on kirja juuri Sinulle: Dosentti Maria Suutala lähtee kanssasi tutkimusmatkalle suomalaiseen aatehistoriaan isovanhempiensa, Iida ja Juho Kytömäen ajattelun kautta. Kytömäet johtivat heränneiden kansanopistoa Raudaskylässä ja perustivat kristillisen keskikoulun ja lukion, mutta vaikuttivat myös kirjallisen toiminnan kautta. Oppilaita Kytömäet saivat aina Petsamosta, Tytärsaaresta ja Itä-Karjalasta asti. Tämä on kirja Jumalan uskollisista, jotka halusivat muuttaa maailmaa ja tehdä paljon hyvää. Iida ja Juho Kytömäki liittyivat saksalaisen pietismin ja mystiikan perinteeseen, jossa N.L. von Zinzendorfin tavoin kaikki kaikeksi tulee tuo Yksi ja Ainut, Jeesus. Vuoden 1918 sisällissodassa heränneistä tuli valkoisen Suomen sankareita, jotka jatkoivat kristinuskon ja isänmaan puolustamista 1920- ja 1930-lukujen oikeistoradikalismin, Lapuan Liikkeen ja Isänmaallisen Kansanliikkeen riveissä. Taistelu ateismia vastaan huipentui jatkosodassa: heränneet nuorukaiset lähtivät pyhään sotaan vapauttamaan suomensukuisia kansoja. AKS:läinen heimorakkaus paloi niin Kytömäkien kuin muiden heränneiden rinnassa: Karja, sekä Viena ja Aunus, oli heidän luvattu maansa.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Karprint
Tekijä Suutala, Maria
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 364
ISBN 9789526751238
Ilmestymisvuosi 2012
Painos 1
Tilausnumero 8357013
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat aatehistoria, aviopuolisot, elämänkaari, hengellisyys, henkilöhistoria, herännäisyys, herätysliikkeet, historia, ihmiskuva, isänmaallisuus, kouluneuvokset, maailmankuva, mentaliteettihistoria, mikrohistoria, papit, poliittiset asenteet, Raudaskylän krist
Alanimike 8357013

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Suomalaista aatehistoriaa tsaarinvallasta Suur-Suomeen

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot