Taistelua mielistä! - Lasse Autio

propagandaa 1918-1944

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

42,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Autio, Lasse
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 176

Lisätiedot

"Taistelua mielistä" avaa ovet niin suomalaiseen kuin neuvostoliittolaiseen sotapropagandaan. Historiankirjoituksessa on sotapropagandalla ollut aina sijansa. Aiheesta on kirjoitettu paljonkin, mutta tässä teoksessa asiaa käsitellään poikkeuksellisemmin sanoin ja kuvin. Suomen itsenäisyystaistelujen vuodet 1918-1944 saavat näin uutta väriä propagandan kautta. Erikoista on myös se, että mukana on sotien väliin sijoittuvaa aineistoa. Talvi- ja jatkosodan aikana lentolehtisissä oli rintaman molemmin puolin rankkaa tekstiä ja rajuja kuvia, joilla pyrittiin vaikuttamaan vastapuolen joukkoihin sekä kotirintamaan. Valokuvissa on järkyttäviä otoksia, joita kaikkia ei Suomessa saanut julkaista vielä sodan kestäessä. Sotasensuuri on tarkkaa ja vaikka lehdet saivat julkaista kuvia venäläisistä kaatuneista, niin kuvat suomalaisista kaatuneista jäivät sensuurin käsiin. "Taistelua mielistä" on kuvaus sotapropagandasta, joka tuo esiin ajatuksia, jotka ovat nykypäivän kansalaiselta jääneet unohduksen hämärään.

Lisätiedot

Kuvaus "Taistelua mielistä" avaa ovet niin suomalaiseen kuin neuvostoliittolaiseen sotapropagandaan. Historiankirjoituksessa on sotapropagandalla ollut aina sijansa. Aiheesta on kirjoitettu paljonkin, mutta tässä teoksessa asiaa käsitellään poikkeuksellisemmin sanoin ja kuvin. Suomen itsenäisyystaistelujen vuodet 1918-1944 saavat näin uutta väriä propagandan kautta. Erikoista on myös se, että mukana on sotien väliin sijoittuvaa aineistoa. Talvi- ja jatkosodan aikana lentolehtisissä oli rintaman molemmin puolin rankkaa tekstiä ja rajuja kuvia, joilla pyrittiin vaikuttamaan vastapuolen joukkoihin sekä kotirintamaan. Valokuvissa on järkyttäviä otoksia, joita kaikkia ei Suomessa saanut julkaista vielä sodan kestäessä. Sotasensuuri on tarkkaa ja vaikka lehdet saivat julkaista kuvia venäläisistä kaatuneista, niin kuvat suomalaisista kaatuneista jäivät sensuurin käsiin. "Taistelua mielistä" on kuvaus sotapropagandasta, joka tuo esiin ajatuksia, jotka ovat nykypäivän kansalaiselta jääneet unohduksen hämärään.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Lasse Autio
Tekijä Autio, Lasse
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 176
ISBN 9789526825601
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8357477
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1910-luku, 1920-luku, 1930-luku, 1940-luku, heimosodat, jatkosota, kansalaissota, Neuvostoliitto, painotuotteet, propaganda, psykologinen sodankäynti, Suomi, talvisota, tietokirjallisuus, Valtiofilosofia poliitt.ideolo
Alanimike 8357477

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Taistelua mielistä!

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot