Tavallisen epätavallisia naisia -

historian naisten elämänvalintoja pohjoisessa

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

44,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2013
  • Sivut: 218

Lisätiedot

Kirjassa Tavallisen epätavallisia naisia kartoitetaan ja tehdään näkyväksi ja kuuluvaksi pohjoisessa eläneiden naisten historiankirjoitusta yksittäisten naisten elämien ja tarinoiden avulla niiden kautta avautuu ikkunoita niin menneisyyteen kuin nykyisyyteenkin. Elissa Aalto, Hilda Ajanki, Auttin neidit, Matleena Herajärvi, Maija Kellokumpu, Kristiina Laiti, Aili Mattus, Elsa Montell-Saanio, Selma Ollanketo ja Annikki Setälä toteuttivat oman elämänsä valintoja pohjoisessa. Mitä olivat ne ehdot ja mahdollisuudet, joita pohjoinen ympäristö ja elinolot naisille eri aikoina asettivat ja antoivat? Kirjoittajat pohtivat myös, mitä eri tasoisia toimijuuksia heidän elämäntarinoissaan on löydettävissä.

Lisätiedot

Kuvaus Kirjassa Tavallisen epätavallisia naisia kartoitetaan ja tehdään näkyväksi ja kuuluvaksi pohjoisessa eläneiden naisten historiankirjoitusta yksittäisten naisten elämien ja tarinoiden avulla niiden kautta avautuu ikkunoita niin menneisyyteen kuin nykyisyyteenkin. Elissa Aalto, Hilda Ajanki, Auttin neidit, Matleena Herajärvi, Maija Kellokumpu, Kristiina Laiti, Aili Mattus, Elsa Montell-Saanio, Selma Ollanketo ja Annikki Setälä toteuttivat oman elämänsä valintoja pohjoisessa. Mitä olivat ne ehdot ja mahdollisuudet, joita pohjoinen ympäristö ja elinolot naisille eri aikoina asettivat ja antoivat? Kirjoittajat pohtivat myös, mitä eri tasoisia toimijuuksia heidän elämäntarinoissaan on löydettävissä.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Toimittaja Autti, Mervi - Rantala, Pälvi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 218
ISBN 9789524846974
Ilmestymisvuosi 2013
Tilausnumero 8351670
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat elämänkaari, henkilöhistoria, kulttuurihistoria, Lappi, mikrohistoria, naiset, naishistoria, naiskulttuuri, pohjoinen, Pohjois-Suomi, tietokirjallisuus, toimijuus, Elämäkerrat muistelmat
Alanimike 8351670

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Tavallisen epätavallisia naisia

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot