Tieto- ja viestintäteknologian käyttö terveydenhuollossa vuonna 2014 - Jarmo Reponen

Tilanne ja kehityksen suunta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

25,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Reponen, Jarmo - Kangas, Maarit - Hämäläinen, Päivi - Keränen, Niina
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 184

Lisätiedot

Terveydenhuollon tietojärjestelmät ovat maassamme kattavasti käytössä. Potilastiedon alueellinen käyttö on entisestään lisääntynyt ja monimuotoistunut, ja suoraan kansalaisille tarkoitetut sähköisen terveydenhuollon palvelut ovat yleistyneet. Tämä raportti kuvaa tieto- ja viestintäteknologian käyttöä Suomen terveydenhuollossa vaiheessa, jossa Kanta-palveluiden sähköinen resepti oli otettu käyttöön julkisessa terveydenhuollossa ja Potilastiedon arkiston käyttöönotto oli aloitettu. Sairaanhoitopiireissä, terveyskeskuksissa, ja yksityisten terveyspalvelujen tuottajien toiminnassa tapahtuneita muutoksia verrataan neljään aiempaan selvitykseen vuosilta 2003, 2005, 2007 ja 2011. Tuloksia tarkastellaan myös Sote-tieto hyötykäyttöön 2020 -strategian valossa. Tieto- ja viestintäteknologian käytön lisäksi selvitettiin toimijoiden osallistumista kansalliseen kehitystyöhön. Nämä tulokset ovat vertailtavissa vuoden 2011 tietoihin. Selvitys on tehty sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä Oulun yliopiston FinnTelemedicumin ja THL:n yhteishankkeena. Raportista on hyötyä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän kehittäjille ja muille terveydenhuollon toiminnan digitalisaation kanssa työskenteleville sekä terveydenhuollon tietojärjestelmien kehittäjille.

Lisätiedot

Kuvaus Terveydenhuollon tietojärjestelmät ovat maassamme kattavasti käytössä. Potilastiedon alueellinen käyttö on entisestään lisääntynyt ja monimuotoistunut, ja suoraan kansalaisille tarkoitetut sähköisen terveydenhuollon palvelut ovat yleistyneet. Tämä raportti kuvaa tieto- ja viestintäteknologian käyttöä Suomen terveydenhuollossa vaiheessa, jossa Kanta-palveluiden sähköinen resepti oli otettu käyttöön julkisessa terveydenhuollossa ja Potilastiedon arkiston käyttöönotto oli aloitettu. Sairaanhoitopiireissä, terveyskeskuksissa, ja yksityisten terveyspalvelujen tuottajien toiminnassa tapahtuneita muutoksia verrataan neljään aiempaan selvitykseen vuosilta 2003, 2005, 2007 ja 2011. Tuloksia tarkastellaan myös Sote-tieto hyötykäyttöön 2020 -strategian valossa. Tieto- ja viestintäteknologian käytön lisäksi selvitettiin toimijoiden osallistumista kansalliseen kehitystyöhön. Nämä tulokset ovat vertailtavissa vuoden 2011 tietoihin. Selvitys on tehty sosiaali- ja terveysministeriön pyynnöstä Oulun yliopiston FinnTelemedicumin ja THL:n yhteishankkeena. Raportista on hyötyä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän kehittäjille ja muille terveydenhuollon toiminnan digitalisaation kanssa työskenteleville sekä terveydenhuollon tietojärjestelmien kehittäjille.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL
Tekijä Reponen, Jarmo - Kangas, Maarit - Hämäläinen, Päivi - Keränen, Niina
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1798-0070
Sivumäärä 184
ISBN 9789523024878
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8349601
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat arkistointi, arviointi, asiakastiedot, käyttö, palvelujärjestelmät, potilasasiakirjat, sosiaalihuolto, sähköiset arkistot, sähköiset asiakirjat, sähköiset palvelut, terveydenhuolto, tiedonhallinta, tieto- ja viestintätekniikka, tietohallinto, tietojärjes
Alanimike 8349601

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Tieto- ja viestintäteknologian käyttö terveydenhuollossa vuonna 2014

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot