Tuulenpesä - Viktor Kärki

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

28,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Kärki, Viktor
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 124

Lisätiedot

Tuulenpesä on kertomus viittäkymmentä ikävuottaan lähestyvästä miehestä, jonka elämää ovat lapsesta saakka varjostaneet erilaiset mielenterveydelliset ongelmat ja sairaudet. Hän on aina tiennyt, että hän on erilainen kuin ns. normaalit ihmiset. Hän on elänyt valheellista, niin henkisesti kuin ruumiillisestikin raskasta ja jopa hengenvaarallista kulissielämää. Näin siksi, että hän ei ole tiennyt mikä häntä vaivaa tai miten oravanpyörästä pääsisi pois muutoin kuin lopettamalla itse elämän. Todellisuus ja epätodellisuus myllertävät hänen ajatuksissaan jatkuvasti, ja hänen on vaikeaa, ja välillä mahdotonta erottaa niitä toisistaan. Hän on kuitenkin pystynyt peittämään ongelmat sivullisilta vahvalla huumorilla terästetyn kulissin taakse. Ei hän ole voinut eikä halunnut selitellä ihmisille asioita, joihin hän itsekään ei tiedä vastauksia. Mutta nyt asiat ovat muuttuneet. Apua löytyi viime tipassa. Alkuvaikeuksien jälkeen löytyi oikea lääkitys, terapia ja hoitohenkilökunta. Kaikki palaset loksahtivat viimein kohdalleen ja pitkät hoidot ja loppuelämän kestävä lääkitys pitävät huolen siitä että elämä on välillä lähes normaalia ja siedettävää. Kaksisuuntainen mielialahäiriö, paniikkihäiriö, pakko-oireilua eli adhd-oireet ym. ym. ovat henkilöllemme arkipäivää. Tämä on kuitenkin eräänlainen selviytymistarina. Kun hetki on oikea, ja potilas ottaa avun vastaan avoimin mielin ja jaksaa hoitaa itseään, on täysi mahdollisuus päästä kiinni kohtalaisen normaaliin ja tasapainoiseen elämään. Tämä kirja on eräänlainen tilinteko. Piste menneisyydelle ja uuden tuntemattoman alku. Jos joku mielenterveydellisistä ongelmista yhä kärsivä ihminen saa tästä teoksesta "eväitä reppuunsa", on se kannattanut kirjoittaa.

Lisätiedot

Kuvaus Tuulenpesä on kertomus viittäkymmentä ikävuottaan lähestyvästä miehestä, jonka elämää ovat lapsesta saakka varjostaneet erilaiset mielenterveydelliset ongelmat ja sairaudet. Hän on aina tiennyt, että hän on erilainen kuin ns. normaalit ihmiset. Hän on elänyt valheellista, niin henkisesti kuin ruumiillisestikin raskasta ja jopa hengenvaarallista kulissielämää. Näin siksi, että hän ei ole tiennyt mikä häntä vaivaa tai miten oravanpyörästä pääsisi pois muutoin kuin lopettamalla itse elämän. Todellisuus ja epätodellisuus myllertävät hänen ajatuksissaan jatkuvasti, ja hänen on vaikeaa, ja välillä mahdotonta erottaa niitä toisistaan. Hän on kuitenkin pystynyt peittämään ongelmat sivullisilta vahvalla huumorilla terästetyn kulissin taakse. Ei hän ole voinut eikä halunnut selitellä ihmisille asioita, joihin hän itsekään ei tiedä vastauksia. Mutta nyt asiat ovat muuttuneet. Apua löytyi viime tipassa. Alkuvaikeuksien jälkeen löytyi oikea lääkitys, terapia ja hoitohenkilökunta. Kaikki palaset loksahtivat viimein kohdalleen ja pitkät hoidot ja loppuelämän kestävä lääkitys pitävät huolen siitä että elämä on välillä lähes normaalia ja siedettävää. Kaksisuuntainen mielialahäiriö, paniikkihäiriö, pakko-oireilua eli adhd-oireet ym. ym. ovat henkilöllemme arkipäivää. Tämä on kuitenkin eräänlainen selviytymistarina. Kun hetki on oikea, ja potilas ottaa avun vastaan avoimin mielin ja jaksaa hoitaa itseään, on täysi mahdollisuus päästä kiinni kohtalaisen normaaliin ja tasapainoiseen elämään. Tämä kirja on eräänlainen tilinteko. Piste menneisyydelle ja uuden tuntemattoman alku. Jos joku mielenterveydellisistä ongelmista yhä kärsivä ihminen saa tästä teoksesta "eväitä reppuunsa", on se kannattanut kirjoittaa.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Sound & - Picture
Tekijä Kärki, Viktor
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 124
ISBN 9789526719603
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 1
Tilausnumero 20601860
Asiasanat ADHD, kaksisuuntainen mielialahäiriö, mielenterveyshäiriöt, muistelmat, paniikkihäiriö, psykiatriset potilaat, psykoosit, tietokirjallisuus, Elämäkerrat muistelmat
Alanimike 20601860

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Tuulenpesä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot