Tytöt kaukalossa - Helena Herrala

Etnografinen tutkimus tyttöjen jääkiekkoharrastuksesta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

36,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Herrala, Helena
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 234

Lisätiedot

Teoksessa tarkastellaan 1216-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkoharrastusta. Tarkastelun kohteena ovat jääkiekkoharrastuksen toimintaympäristö ja käytännöt sekä niissä rakentuva toimijuus, tila sekä harrastuksen sukupuolittuneet ja sukupuolta tuottavat merkitykset. Tutkimuksen teoreettiset lähtökohdat ovat feministisen kasvatuksen ja koulutuksen, kulttuurin- sekä tyttö- ja liikuntatutkimuksen perinteissä. Maskuliiniseksi miellettyä jääkiekkoa on tutkittu Suomessa hyvin vähän tyttöjen ja naisten näkökulmasta. Niinpä tutkimus on mielenkiintoinen puheenvuoro organisoidun liikunnan sukupuolittuneista merkityksistä. Tutkimus on tärkeä myös urheilun tasa-arvon ja nuorisotyön kannalta. Tutkimus on kirjoitettu niin, että se avautuisi myös urheilutoimijoille ja päätöksentekijöille. Se soveltuu kaikille urheilun tasa-arvosta, organisoidusta urheiluharrastuksesta ja sukupuolesta kiinnostuneille.

Lisätiedot

Kuvaus Teoksessa tarkastellaan 1216-vuotiaiden tyttöjen jääkiekkoharrastusta. Tarkastelun kohteena ovat jääkiekkoharrastuksen toimintaympäristö ja käytännöt sekä niissä rakentuva toimijuus, tila sekä harrastuksen sukupuolittuneet ja sukupuolta tuottavat merkitykset. Tutkimuksen teoreettiset lähtökohdat ovat feministisen kasvatuksen ja koulutuksen, kulttuurin- sekä tyttö- ja liikuntatutkimuksen perinteissä. Maskuliiniseksi miellettyä jääkiekkoa on tutkittu Suomessa hyvin vähän tyttöjen ja naisten näkökulmasta. Niinpä tutkimus on mielenkiintoinen puheenvuoro organisoidun liikunnan sukupuolittuneista merkityksistä. Tutkimus on tärkeä myös urheilun tasa-arvon ja nuorisotyön kannalta. Tutkimus on kirjoitettu niin, että se avautuisi myös urheilutoimijoille ja päätöksentekijöille. Se soveltuu kaikille urheilun tasa-arvosta, organisoidusta urheiluharrastuksesta ja sukupuolesta kiinnostuneille.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapin yliopisto
Tekijä Herrala, Helena
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 234
ISBN 9789524848299
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 21521588
Asiasanat harrastukset, jääkiekko, liikuntaharrastus, liikuntakulttuuri, sukupuoli, tasa-arvo, tietokirjallisuus, tila, toimijuus, tytöt, Liikunta Urheilu
Alanimike 21521588

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Tytöt kaukalossa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot