Vägröjare -

på 1970- och 1980-talet i Västnyland

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

36,95 €
Toimitusaika-arvio: 7 - 9 päivää
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: ruotsi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 133

Lisätiedot

Mycket har skrivits om studentrevolutionen 1968, samt om vänsterrörelsen och feminismen på 1970-talet, men att det fanns flera andra alternativa rörelser, även i Finland, känner få till. Denna bok berättar om en grupp människor med olika bakgrund och yrken som samlades under 1970-talet i Västnyland och som ville kämpa för en ren miljö, för natur-enlig odling och en helhetssyn på människan och naturen. De ville röja nya vägar. En målsättning nåddes då Steinerpedagogiska Mikaelskolan 1985 öppnades med två elever. I dag har skolan över 100 elever. De väckte kanske motstånd och irritation, men resultatet av deras arbete visar att deras försök att på sitt sätt bygga en människonära livsmiljö efter hand fått mera genklang i trakten. Meri Arni-Kauttu (förordet) Ingen skall tro att den nu rådande trenden kring ekomat, naturenlig läkekonst och alternativ barnuppfostran dykt upp av sig själv. - Vägröjarna stod för värden och satte frön som mycket senare skulle inspirera majoriteten i samhället. Heidi Hautala (inledningen)

Lisätiedot

Kuvaus Mycket har skrivits om studentrevolutionen 1968, samt om vänsterrörelsen och feminismen på 1970-talet, men att det fanns flera andra alternativa rörelser, även i Finland, känner få till. Denna bok berättar om en grupp människor med olika bakgrund och yrken som samlades under 1970-talet i Västnyland och som ville kämpa för en ren miljö, för natur-enlig odling och en helhetssyn på människan och naturen. De ville röja nya vägar. En målsättning nåddes då Steinerpedagogiska Mikaelskolan 1985 öppnades med två elever. I dag har skolan över 100 elever. De väckte kanske motstånd och irritation, men resultatet av deras arbete visar att deras försök att på sitt sätt bygga en människonära livsmiljö efter hand fått mera genklang i trakten. Meri Arni-Kauttu (förordet) Ingen skall tro att den nu rådande trenden kring ekomat, naturenlig läkekonst och alternativ barnuppfostran dykt upp av sig själv. - Vägröjarna stod för värden och satte frön som mycket senare skulle inspirera majoriteten i samhället. Heidi Hautala (inledningen)
Toimitusaika 7 - 9 päivää
Kustantaja Västnyländska kultursamfundet
Toimittaja Karlsson, Marita
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0783-0203
Sivumäärä 133
ISBN 9789526774213
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8357195
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1970-luku, 1980-luku, haastattelut, kokemukset, koulut, lehdistökirjoittelu, maailmankuva, Steiner-pedagogiikka, Tammisaari, tietokirjallisuus, uskonto, Uusimaa, vaihtoehtoinen elämäntapa, vaihtoehtoliikkeet, yhteisöt, Elämäntapojen sosiologia
Alanimike 8357195

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Vägröjare

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot