Vaikuttava osa - Sami Myllyniemi

nuorisobarometri 2013

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

32,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Tekijä: Myllyniemi, Sami
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 159

Lisätiedot

Nuorisobarometri 2013:n teemana on nuorten osallisuus. Vaaleihin ja muihin konkreettisiin vaikuttamismuotoihin osallistumisen ohella selvitetään sitä, kuinka tehokkaiksi nuoret eri vaikuttamismuodot kokevat. Lisäksi selvitetään vaikuttamisen motiiveja ja esteitä sekä nuorten käsityksiä omista vaikutusmahdollisuuksista eri elämänalueisiin. Osallisuuden yhteisöllisempää puolta mittaavat kysymykset omasta roolista yhteisöjen jäsenenä ja samastumisesta Suomeen ja muihin alueisiin. Myös Nuorisobarometrin perinteisiä kysymyksiä asenteista työtä kohtaan voidaan lukea osallisuuden silmälasien läpi, onhan työelämään astuminen keskeisiä yhteiskuntaan kiinnittymisen tapoja. Tulosten perusteella selvä enemmistö pitää vaikutusmahdollisuuksiaan hyvinä omaan elämäänsä liittyvissä asioissa. Sen sijaan varsinaiset demokraattiseen vaikuttamiseen liittyvät asiat, kuten valtakunnallinen ja EU-päätöksenteko, jäävät arvioissa hännille. Nuorisobarometri perustuu 1903 puhelinhaastatteluun. Barometri on toteutettu vuodesta 1994 alkaen. Osa barometrin kysymyksistä toistuu samoina, osa on vaihtuvien teemojen mukaisia.

Lisätiedot

Kuvaus Nuorisobarometri 2013:n teemana on nuorten osallisuus. Vaaleihin ja muihin konkreettisiin vaikuttamismuotoihin osallistumisen ohella selvitetään sitä, kuinka tehokkaiksi nuoret eri vaikuttamismuodot kokevat. Lisäksi selvitetään vaikuttamisen motiiveja ja esteitä sekä nuorten käsityksiä omista vaikutusmahdollisuuksista eri elämänalueisiin. Osallisuuden yhteisöllisempää puolta mittaavat kysymykset omasta roolista yhteisöjen jäsenenä ja samastumisesta Suomeen ja muihin alueisiin. Myös Nuorisobarometrin perinteisiä kysymyksiä asenteista työtä kohtaan voidaan lukea osallisuuden silmälasien läpi, onhan työelämään astuminen keskeisiä yhteiskuntaan kiinnittymisen tapoja. Tulosten perusteella selvä enemmistö pitää vaikutusmahdollisuuksiaan hyvinä omaan elämäänsä liittyvissä asioissa. Sen sijaan varsinaiset demokraattiseen vaikuttamiseen liittyvät asiat, kuten valtakunnallinen ja EU-päätöksenteko, jäävät arvioissa hännille. Nuorisobarometri perustuu 1903 puhelinhaastatteluun. Barometri on toteutettu vuodesta 1994 alkaen. Osa barometrin kysymyksistä toistuu samoina, osa on vaihtuvien teemojen mukaisia.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Nuorisotutkimusseura
Tekijä Myllyniemi, Sami
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1799-9219
Sivumäärä 159
ISBN 9789525994490
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8356025
Kuvitus " - Taulukoita, väri" -
Asiasanat alueellinen identiteetti, arvot, asenteet, demokratia, kuluttajakäyttäytyminen, kyselytutkimus, mielipiteet, nuoret, nuorisopolitiikka, nuorisotutkimus, osallistuminen, osallisuus, poliittinen käyttäytyminen, poliittinen osallistuminen, politiikka, ryhmä
Alanimike 8356025

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Vaikuttava osa

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot