Vapaina ja tasavertaisina - Mikko Heikka

ihmisoikeudet uskontojen näkökulmasta

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

34,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Heikka, Mikko
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 242

Lisätiedot

YK hyväksyi ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen vuonna 1948. Se ei ole kuitenkaan taannut ihmisoikeuksien toteutumista. Julistuksessa määriteltyjä ihmisoikeuksia on loukattu ja loukataan jatkuvasti joka puolella maailmaa - myös uskonnollisin perustein. Mikko Heikka pureutuu kristillisten kirkkokuntien, islamin ja juutalaisuuden suhteeseen ihmisoikeuksiin. Miten uskonnot suhtautuvat naisten ja homoseksuaalien ihmisoikeuksiin? Mitä ne opettavat abortista, ehkäisystä tai eutanasiasta? Miten uskonnot suhtautuvat valtioiden harjoittamiin ihmisoikeuksien loukkauksiin? Miten ne suhtautuvat globaalitalouteen, finanssimarkkinoihin tai ilmastomuutokseen? Miten uskonnot edistävät köyhien ihmisoikeuksia? Heikka käsittelee näitä ja lukuisia muita ajankohtaisia ihmisoikeuskysymyksiä kunkin uskonnon opinkäsitysten pohjalta.

Lisätiedot

Kuvaus YK hyväksyi ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen vuonna 1948. Se ei ole kuitenkaan taannut ihmisoikeuksien toteutumista. Julistuksessa määriteltyjä ihmisoikeuksia on loukattu ja loukataan jatkuvasti joka puolella maailmaa - myös uskonnollisin perustein. Mikko Heikka pureutuu kristillisten kirkkokuntien, islamin ja juutalaisuuden suhteeseen ihmisoikeuksiin. Miten uskonnot suhtautuvat naisten ja homoseksuaalien ihmisoikeuksiin? Mitä ne opettavat abortista, ehkäisystä tai eutanasiasta? Miten uskonnot suhtautuvat valtioiden harjoittamiin ihmisoikeuksien loukkauksiin? Miten ne suhtautuvat globaalitalouteen, finanssimarkkinoihin tai ilmastomuutokseen? Miten uskonnot edistävät köyhien ihmisoikeuksia? Heikka käsittelee näitä ja lukuisia muita ajankohtaisia ihmisoikeuskysymyksiä kunkin uskonnon opinkäsitysten pohjalta.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Kirjapaja
Tekijä Heikka, Mikko
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 242
ISBN 9789522881380
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8348934
Asiasanat anglikaaninen kirkko, etiikka, fundamentalismi, ihmiskuva, ihmisoikeudet, islam, juutalaiset, luterilaiset kirkot, moraali, naisen asema, ortodoksinen kirkko, reformoidut kirkot, roomalaiskatolinen kirkko, seksuaalivähemmistöt, tietokirjallisuus, uskonno
Alanimike 8348934

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Vapaina ja tasavertaisina

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot