Vatikaanin II kirkolliskokous - Emil Anton

Johdatus historiaan, teksteihin ja tulkintaan

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

42,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Anton, Emil
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2015
  • Sivut: 258

Lisätiedot

Joulukuun 8. päivänä 2015 on kulunut 50 vuotta Vatikaanin II kirkolliskokouksen päättymisestä. Paavi Franciscuksen mukaan kirkolliskokouksesta "alkoi uusi vaihe kirkon historiassa". Käsillä oleva kirja on ensimmäinen suomenkielinen johdatusteos 1900-luvun merkittävimmän kirkollisen tapahtuman historiaan, teksteihin ja tulkintaan. Vatikaanin II kirkolliskokousta eli konsiilia (lat. concilium) pidetään yleisesti 1900-luvun tärkeimpänä kirkkohistoriallisena tapahtumana, jonka vaikutukset ulottuivat kauas katolisen kirkon ulkopuolellekin. Neljä vuotta (19621965) kestäneessä konsiilissa kirkon suhde käytännössä kaikkeen ulkopuoliseen (muut kirkot, muut uskonnot, moderni maailma) arvioitiin uudelleen, ja sen seurauksena ei-katolilaisetkin joutuivat saman tehtävän eteen. Olen pyrkinyt kirjoittamaan kansantajuisen tietokirjan, joka sopii niin teologeille kuin ei-teologeillekin. Kirjan ote on esittelevä, eikä se siis ole argumentti minkään tietyn näkemyksen puolesta. Epäilemättä omat ja käyttämieni tutkijoiden ajatukset ja kokemukset värittävät tekstiä enemmän tai vähemmän, mutta olen silti tähdännyt objektiiviseen esittelyyn. "Emil Anton onnistuu kertomaan Vatikaanin II konsiilin tapahtumista vetävästi ja välillä myös humoristisesti. Hän avaa konsiilin asiakirjojen keskeisen asiasisällön ja kuvaa valaisevasti sitä, millaista kamppailua konsiilin teologisesta perinnöstä on nykypäiviin asti käyty." Kirkkohistorian dosentti Mikko Ketola HY TM, FM Emil Anton (s. 1986) on Helsingin yliopistossa teologian tohtorikoulutettava.

Lisätiedot

Kuvaus Joulukuun 8. päivänä 2015 on kulunut 50 vuotta Vatikaanin II kirkolliskokouksen päättymisestä. Paavi Franciscuksen mukaan kirkolliskokouksesta "alkoi uusi vaihe kirkon historiassa". Käsillä oleva kirja on ensimmäinen suomenkielinen johdatusteos 1900-luvun merkittävimmän kirkollisen tapahtuman historiaan, teksteihin ja tulkintaan. Vatikaanin II kirkolliskokousta eli konsiilia (lat. concilium) pidetään yleisesti 1900-luvun tärkeimpänä kirkkohistoriallisena tapahtumana, jonka vaikutukset ulottuivat kauas katolisen kirkon ulkopuolellekin. Neljä vuotta (19621965) kestäneessä konsiilissa kirkon suhde käytännössä kaikkeen ulkopuoliseen (muut kirkot, muut uskonnot, moderni maailma) arvioitiin uudelleen, ja sen seurauksena ei-katolilaisetkin joutuivat saman tehtävän eteen. Olen pyrkinyt kirjoittamaan kansantajuisen tietokirjan, joka sopii niin teologeille kuin ei-teologeillekin. Kirjan ote on esittelevä, eikä se siis ole argumentti minkään tietyn näkemyksen puolesta. Epäilemättä omat ja käyttämieni tutkijoiden ajatukset ja kokemukset värittävät tekstiä enemmän tai vähemmän, mutta olen silti tähdännyt objektiiviseen esittelyyn. "Emil Anton onnistuu kertomaan Vatikaanin II konsiilin tapahtumista vetävästi ja välillä myös humoristisesti. Hän avaa konsiilin asiakirjojen keskeisen asiasisällön ja kuvaa valaisevasti sitä, millaista kamppailua konsiilin teologisesta perinnöstä on nykypäiviin asti käyty." Kirkkohistorian dosentti Mikko Ketola HY TM, FM Emil Anton (s. 1986) on Helsingin yliopistossa teologian tohtorikoulutettava.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja amanda-kustannus
Tekijä Anton, Emil
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 258
ISBN 9789526830162
Ilmestymisvuosi 2015
Tilausnumero 8357495
Asiasanat Katolinen kirkko. Kirkolliskokous, kirkolliskokoukset, roomalaiskatolinen kirkko, teologia, tietokirjallisuus, Vatikaani, Kristinusko Teoloia
Alanimike 8357495

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Vatikaanin II kirkolliskokous

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot