Venäläisen avantgarden manifestit -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

25,95 €
Toimitusaika-arvio: 3 - 4 viikkoa
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 256

Lisätiedot

Venäläinen avantgarde oli omintakeinen keitos eurooppalaisia vaikutteita ja aitovenäläisiä ideoita. Venäläiset futuristit ja imaginistit korostivat omaperäisyyttään, mutta kävivät silti vuoropuhelua Marinettin ja Poundin kanssa. Dadaistien outo venäläinen vastine vaikuttaa olleen nitevokkien ryhmä, kun taas kuolleiden henkiin herättämistä puolustanut biokosmikkojen ryhmä oli jotain puhtaasti venäläistä. Vai oliko? Venäläisen avantgarden manifestit -teoksessa satavuotista historiaansa juhlivaan venäläiseen avantgardeen on mahdollista tutustua runoilijoiden ja taiteilijoiden omien sanojen kautta. Kirjaan on käännetty mm. venäläisten futuristien kuuluisia manifesteja, imaginistien, ekspressionistien ja nitevokien ohjelmajulistuksia, suunnitelmia ja visioita. Lukijalle selviää mitä on järjentakainen kieli eli zaum sekä mitä olivat fuismi, biokosmismi ja luminismi. Manifestisuomennosten ohella antologia sisältää liikkeiden esittelyitä sekä Tomi Huttusen kattavan esipuheen.

Lisätiedot

Kuvaus Venäläinen avantgarde oli omintakeinen keitos eurooppalaisia vaikutteita ja aitovenäläisiä ideoita. Venäläiset futuristit ja imaginistit korostivat omaperäisyyttään, mutta kävivät silti vuoropuhelua Marinettin ja Poundin kanssa. Dadaistien outo venäläinen vastine vaikuttaa olleen nitevokkien ryhmä, kun taas kuolleiden henkiin herättämistä puolustanut biokosmikkojen ryhmä oli jotain puhtaasti venäläistä. Vai oliko? Venäläisen avantgarden manifestit -teoksessa satavuotista historiaansa juhlivaan venäläiseen avantgardeen on mahdollista tutustua runoilijoiden ja taiteilijoiden omien sanojen kautta. Kirjaan on käännetty mm. venäläisten futuristien kuuluisia manifesteja, imaginistien, ekspressionistien ja nitevokien ohjelmajulistuksia, suunnitelmia ja visioita. Lukijalle selviää mitä on järjentakainen kieli eli zaum sekä mitä olivat fuismi, biokosmismi ja luminismi. Manifestisuomennosten ohella antologia sisältää liikkeiden esittelyitä sekä Tomi Huttusen kattavan esipuheen.
Toimitusaika 3 - 4 viikkoa
Kustantaja Osuuskunta Poesia
Toimittaja Huttunen, Tomi
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 256
ISBN 9789523050082
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8349722
Asiasanat 1910-luku, 1920-luku, 1930-luku, avantgarde, historia, julistukset, kirjailijaryhmät, kirjallisuudenhistoria, kirjallisuus, kokeellinen kirjallisuus, kokeellinen taide, lyriikka, Neuvostoliitto, sanataide, taidekäsitykset, tietokirjallisuus, Venäjä
Alanimike 8349722

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Venäläisen avantgarden manifestit

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot