Viljo Syrjämä - Sami Männistö

taiteilijan tarina

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

41,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Männistö, Sami
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 118

Lisätiedot

Oripääläinen Viljo Syrjämä (1914-1976) eli tuttavien kesken ?Syrjämän Ville? oli lahjakas ja monipuolinen taiteilija, jonka tuotantoon kuului niin maalauksia, veistoksia kuin grafiikkaakin. Nykyään hänet muistetaan parhaiten ateljeekoti Villa Villestä, jonka taiteilija rakensi lähes kokonaan omin käsin. Taiteilijan taipaleelle mahtuivat niin Kainuussa vietetty lapsuus, oppivuodet Turussa ja Helsingissä sekä raskaat sotavuodet ja viimein ura opettajana ja taiteilijana Oripäässä. Kuka Viljo Syrjämä oli? Miten Paltamossa syntynyt Syrjämä päätyi taiteilijaksi ja opettajaksi Varsinais-Suomeen? Miksi hän rakensi Oripäähän San Marcon luostaria muistuttavan talon? Sami Männistön kirjoittama elämäkerta on ensimmäinen Syrjämää käsittelevä teos. Teos valottaa sekä taiteilijan elämää että hänen taidettaan. Kirja nostaa päivänvaloon myös toisen tuntemattoman taiteilijan eli Syrjämän isoisän Gustaf Adolf Selinin, joka toimi taiteilijana Porissa 1860-luvulla.

Lisätiedot

Kuvaus Oripääläinen Viljo Syrjämä (1914-1976) eli tuttavien kesken ?Syrjämän Ville? oli lahjakas ja monipuolinen taiteilija, jonka tuotantoon kuului niin maalauksia, veistoksia kuin grafiikkaakin. Nykyään hänet muistetaan parhaiten ateljeekoti Villa Villestä, jonka taiteilija rakensi lähes kokonaan omin käsin. Taiteilijan taipaleelle mahtuivat niin Kainuussa vietetty lapsuus, oppivuodet Turussa ja Helsingissä sekä raskaat sotavuodet ja viimein ura opettajana ja taiteilijana Oripäässä. Kuka Viljo Syrjämä oli? Miten Paltamossa syntynyt Syrjämä päätyi taiteilijaksi ja opettajaksi Varsinais-Suomeen? Miksi hän rakensi Oripäähän San Marcon luostaria muistuttavan talon? Sami Männistön kirjoittama elämäkerta on ensimmäinen Syrjämää käsittelevä teos. Teos valottaa sekä taiteilijan elämää että hänen taidettaan. Kirja nostaa päivänvaloon myös toisen tuntemattoman taiteilijan eli Syrjämän isoisän Gustaf Adolf Selinin, joka toimi taiteilijana Porissa 1860-luvulla.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Kustannus HD
Tekijä Männistö, Sami
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 118
ISBN 9789527066065
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8357865
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat 1900-luku, graafikot, kuvanveistäjät, kuvataiteilijat, Suomi, taidemaalarit, tietokirjallisuus, Yleinen taidehistoria
Alanimike 8357865

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Viljo Syrjämä

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot