Yhteiskuntamaantieteen maailma -

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

14,95 €
Toimitusaika-arvio: Ei saatavilla
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 90

Lisätiedot

Globalisaatio eli talouden, politiikan ja kulttuurin maailmanlaajuistuminen sekä ilmastonmuutos ovat 2000-luvun alun yhteiskuntamme suurimpia haasteita. Niiden ymmärtämisessä maantieteellä on tärkeä rooli, sillä juuri se tutkii ihmisen ja luonnon välistä suhdetta sekä maapallon alueellisia eroja. Aluetiede on soveltavaa talous- ja yhteiskuntamaantiedettä. Tämä julkaisu toimii Vaasan yliopiston aluetieteen valintakoekirjana. Vaasan yliopiston aluetieteen oppiaineen painopistealoja ovat aluetalous ja aluekehittäminen. Aluetalouden opetuksessa painottuvat yritystoiminta ja sen alueelliset sidokset, kansainvälistyminen, yritysverkostot, kaupunkijärjestelmät ja liikenneverkostot. Aluekehittämisellä tarkoitetaan alueyhteisöjen omaehtoista tavoitteiden asettamista ja suunnittelua. Aluekehittämisellä vastataan talouden ja toimintaympäristön muutoksiin ja vaikutetaan alueiden menestyksen edellytyksiin. Aluekehittämisen opetus keskittyy Suomen ja EU:n aluekehittämisen järjestelmään, elinkeinojen ja palvelujen kehittämiseen ja suunnittelun kysymyksiin. Aluetieteen opiskelijasta kehittyy opintojen aikana aluetalouden ja aluekehittämisen asiantuntija. Julkaisu ei ole kattava johdanto aluetalouteen ja aluekehittämiseen, vaan siinä tuodaan esiin joitakin teemoja, näkökulmia ja näkemyksiä. Kirjoittajat valaisevat aiheitaan eri tavoin ja eri tyyleillä.

Lisätiedot

Kuvaus Globalisaatio eli talouden, politiikan ja kulttuurin maailmanlaajuistuminen sekä ilmastonmuutos ovat 2000-luvun alun yhteiskuntamme suurimpia haasteita. Niiden ymmärtämisessä maantieteellä on tärkeä rooli, sillä juuri se tutkii ihmisen ja luonnon välistä suhdetta sekä maapallon alueellisia eroja. Aluetiede on soveltavaa talous- ja yhteiskuntamaantiedettä. Tämä julkaisu toimii Vaasan yliopiston aluetieteen valintakoekirjana. Vaasan yliopiston aluetieteen oppiaineen painopistealoja ovat aluetalous ja aluekehittäminen. Aluetalouden opetuksessa painottuvat yritystoiminta ja sen alueelliset sidokset, kansainvälistyminen, yritysverkostot, kaupunkijärjestelmät ja liikenneverkostot. Aluekehittämisellä tarkoitetaan alueyhteisöjen omaehtoista tavoitteiden asettamista ja suunnittelua. Aluekehittämisellä vastataan talouden ja toimintaympäristön muutoksiin ja vaikutetaan alueiden menestyksen edellytyksiin. Aluekehittämisen opetus keskittyy Suomen ja EU:n aluekehittämisen järjestelmään, elinkeinojen ja palvelujen kehittämiseen ja suunnittelun kysymyksiin. Aluetieteen opiskelijasta kehittyy opintojen aikana aluetalouden ja aluekehittämisen asiantuntija. Julkaisu ei ole kattava johdanto aluetalouteen ja aluekehittämiseen, vaan siinä tuodaan esiin joitakin teemoja, näkökulmia ja näkemyksiä. Kirjoittajat valaisevat aiheitaan eri tavoin ja eri tyyleillä.
Toimitusaika Ei saatavilla kauttamme
Kustantaja Vaasan yliopisto
Toimittaja Virkkala, Seija - Koski, Riitta
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 1455-4321
Sivumäärä 90
ISBN 9789524762557
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 1
Tilausnumero 8351477
Kuvitus " - Kuvitus, mustavalkoinen" -
Asiasanat aluekehitys, aluetalous, aluetiede, aluetutkimus, globalisaatio, keskittyminen, klusterit, kulttuuri, liikenne, talousmaantiede, tietokirjallisuus, toimialat, vaikutusalueet, ympäristövaikutukset, Aluesuunnittelu, aluepolitiikk
Alanimike 8351477

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Yhteiskuntamaantieteen maailma

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot