Yhteisöllinen taidekasvatus - Mirja Hiltunen

performatiivisesti pohjoisen sosiokulttuurisissa ympäristöissä

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

64,95 €
Toimitusaika-arvio: 12 - 16 päivää
  • Tekijä: Hiltunen, Mirja
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2009
  • Sivut: 301

Lisätiedot

Kirja tarkastelee Suomen Lapissa toteutettuja taidekasvatushankkeita, joissa on etsitty pohjoisten kylien ja nykytaiteen välistä vuorovaikutusta. Yhteisöllinen taidekasvatus tukee yksilön ja yhteisön toimijuutta ja voimaantumista. Kirjan runsas kuvitus ja toimintatutkimukselle luonteenomainen käytännön ja teorian vuoropuhelu tuovat pohjoisen ympäristön ja sen ihmiset lukijaa lähelle. Yhteisöllistä taidekasvatusta kehitetään Tunturin taidepajan ja Utsjoen Tulikettu -hankkeiden sekä kuvataideopettajakoulutuksen vuorovaikutuksessa Tutkimus korostaa taidetoiminnan mahdollisuuksia nostaa esiin ympäristöjen ja yhteisöjen erityispiirteitä ja vahvuuksia sekä olla aktiivisesti mukana niiden kehittämisessä. Käytännön kuvaukset ja toiminnasta kertyneiden kokemusten analysointi luovat taidekasvatuksen ammattilaisille, opiskelijoille ja muille toimijaryhmille pohjaa myös uusien hankkeiden kehittelyyn. Mirja Hiltunen on toiminut kuvataideopettajakouluttajana Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa vuodesta 1994. Hän on ohjannut lukuisia pohjoiseen ympäristöön kiinnittyviä taidetapahtumia ja projekteja, rakentanut näyttelyitä ja julkaissut teemaa käsitteleviä oppimateriaaleja sekä artikkeleita. Hiltusen väitöstutkimus esittelee keskeisen osan julkaistuista artikkeleista sekä nostaa yhteisöllisen taidekasvatuksen merkityksen myös laajempaan, kansainväliseen tarkasteluun.

Lisätiedot

Kuvaus Kirja tarkastelee Suomen Lapissa toteutettuja taidekasvatushankkeita, joissa on etsitty pohjoisten kylien ja nykytaiteen välistä vuorovaikutusta. Yhteisöllinen taidekasvatus tukee yksilön ja yhteisön toimijuutta ja voimaantumista. Kirjan runsas kuvitus ja toimintatutkimukselle luonteenomainen käytännön ja teorian vuoropuhelu tuovat pohjoisen ympäristön ja sen ihmiset lukijaa lähelle. Yhteisöllistä taidekasvatusta kehitetään Tunturin taidepajan ja Utsjoen Tulikettu -hankkeiden sekä kuvataideopettajakoulutuksen vuorovaikutuksessa Tutkimus korostaa taidetoiminnan mahdollisuuksia nostaa esiin ympäristöjen ja yhteisöjen erityispiirteitä ja vahvuuksia sekä olla aktiivisesti mukana niiden kehittämisessä. Käytännön kuvaukset ja toiminnasta kertyneiden kokemusten analysointi luovat taidekasvatuksen ammattilaisille, opiskelijoille ja muille toimijaryhmille pohjaa myös uusien hankkeiden kehittelyyn. Mirja Hiltunen on toiminut kuvataideopettajakouluttajana Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa vuodesta 1994. Hän on ohjannut lukuisia pohjoiseen ympäristöön kiinnittyviä taidetapahtumia ja projekteja, rakentanut näyttelyitä ja julkaissut teemaa käsitteleviä oppimateriaaleja sekä artikkeleita. Hiltusen väitöstutkimus esittelee keskeisen osan julkaistuista artikkeleista sekä nostaa yhteisöllisen taidekasvatuksen merkityksen myös laajempaan, kansainväliseen tarkasteluun.
Toimitusaika 12 - 16 päivää
Kustantaja Lapland University Press
Tekijä Hiltunen, Mirja
Sidosasu pehmeäkantinen
Sarjan lisätieto 0788-7604
Sivumäärä 301
ISBN 9789524842891
Ilmestymisvuosi 2009
Painos 1
Tilausnumero 8351587
Kuvitus " - Kuvitus, väri" -
Asiasanat kuvataidekasvatus, Lappi, nykytaide, Pohjois-Suomi, sosiokulttuuriset tekijät, taidekasvatus, tietokirjallisuus, toimintatutkimus, yhteisöllisyys, yhteisötaide, Kasvatus, opetus, kasvatustied
Alanimike 8351587

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Yhteisöllinen taidekasvatus

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot