Yläluokka - Laura Kolbe

olemisen sietämätön vaikeus

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

33,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Kolbe, Laura
  • Kansityyppi: pehmeäkantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 257

Lisätiedot

Hyvä- ja huono-osaisuudesta ja yhteiskuntaluokkien eroista on viime vuosina keskusteltu vireästi, mutta yläluokka on säilyttänyt salaperäisen auransa. Millainen on yläluokka tämän päivän Suomessa, kuka siihen kuuluu, millaisin eväin sinne kivutaan tai kenties singahdetaan? Laura Kolbe tarkastelee teoksessaan yläluokkaa, sen arvoja ja elämäntapaa. Mikä luonnehtii aikamme yläluokkaa? Miten aiempien vuosisatojen eliitin itseymmärrys ja ihanteet elävät tämän päivän menestyjien ja huippuosaajien maailmassa? Tasa-arvoiseksi ymmärretyssä Suomessa ei yleensä ole katsottu hyvällä oman menestyksen tai varallisuuden näyttämistä, mutta saako tai haluaako yläluokka jälleen näkyä aiempaa enemmän?

Lisätiedot

Kuvaus Hyvä- ja huono-osaisuudesta ja yhteiskuntaluokkien eroista on viime vuosina keskusteltu vireästi, mutta yläluokka on säilyttänyt salaperäisen auransa. Millainen on yläluokka tämän päivän Suomessa, kuka siihen kuuluu, millaisin eväin sinne kivutaan tai kenties singahdetaan? Laura Kolbe tarkastelee teoksessaan yläluokkaa, sen arvoja ja elämäntapaa. Mikä luonnehtii aikamme yläluokkaa? Miten aiempien vuosisatojen eliitin itseymmärrys ja ihanteet elävät tämän päivän menestyjien ja huippuosaajien maailmassa? Tasa-arvoiseksi ymmärretyssä Suomessa ei yleensä ole katsottu hyvällä oman menestyksen tai varallisuuden näyttämistä, mutta saako tai haluaako yläluokka jälleen näkyä aiempaa enemmän?
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Kirjapaja
Tekijä Kolbe, Laura
Sidosasu pehmeäkantinen
Sivumäärä 257
ISBN 9789522881236
Ilmestymisvuosi 2014
Painos 2 2. p
Tilausnumero 21384805
Asiasanat tietokirjallisuus, yhteiskuntaluokat, yläluokka, identiteetti, sosiaalinen identiteetti, elämäntapa, arvot, ihanteet, erottautuminen, valta, valtarakenteet, sosiaalinen kerrostuneisuus, sosiaalinen liikkuvuus, sosiaalinen nousu, koulutus, eliitit, sivist
Alanimike 21384805

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Yläluokka

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot