Yrittäjän ja kirjanpitäjän vero-opas - Lassi Mäkinen

Arvostele ensimmäisenä tämä tuote

65,95 €
Toimitusaika-arvio: 5 - 7 päivää
  • Tekijä: Mäkinen, Lassi
  • Kansityyppi: kovakantinen
  • Kieli: suomi
  • Vuosi: 2014
  • Sivut: 184

Lisätiedot

Tämä kirja on kirjoitettu sellaisille yrityksille ja ihmisille, joille ei yleensä kirjoiteta verotusta käsitteleviä kirjoja. Kirja on ensisijaisesti suunnattu yrittäjille, mutta se soveltuu myös tilitoimistossa työskentelevän kirjanpitäjän oppaaksi. Heillä on hoidettavanaan kymmeniä yrityksiä, jotka ovat kooltaan pieniä ja yritysmuodoltaan erilaisia. Kirja käsittelee osakeyhtiön, osuuskunnan, henkilöyhtiön (ky/ay) ja yksityisyrityksen (tmi) sekä niiden omistajien verotusta. Asioita havainnollistetaan esimerkkilaskelmien avulla. Kirjassa käsitellään tavallisten yritysten ja niiden omistajien tuloverotusta. Kun yleensä verotusta käsittelevissä teoksissa keskitytään nippeliasioiden esittelyyn, tässä kirjassa käsitellään päälinjoja kokonaiskuvan saamiseksi. Sisältö perustuu vuoden 2014 alussa tehtyyn laajaan yritysverouudistukseen. Siinä käydään läpi tämän uudistuksen monipolvinen ja yllätyksellinen päätöksentekoprosessi sekä sen lopputulosten vaikutukset yritysten toimintaan. Kirjan idea syntyi kirjoittajan pitämissä vuoden 2014 verouudistusta käsittelevissä koulutustilaisuuksissa. Hän havaitsi, että pärjätäkseen verotuksen viidakossa yrittäjän ja kirjanpitäjän on ymmärrettävä ensin kokonaisuus ja vasta sitten hänelle avautuvat pienet sivujuonteet. Palapeliä on vaikea koota, ellei ensin näe, millainen kuva siitä pitäisi syntyä. Kirjoittaja ekonomi Lassi Mäkisellä on yli 45 vuoden kokemus yritysten veroasioiden ja kirjanpitojen hoitamisesta sekä yli 32 vuoden omakohtainen kokemus yrittämisestä. Tarkoituksena on paitsi opastaa yritysten ja yrittäjien veroasioiden hoitamisessa myös paljastaa verotukseen liittyvät harhakuvat ja järjestelmän heikkoudet. Teos sisältää perustiedot yritysverotuksen vaikutuksista tilinpäätöksen laatimiseen sekä kertoo kirjanpito- ja verolainsäädännön keskinäisistä ristiriitaisuuksista, jotka jokaisen yrityksen on jollakin tavoin ratkaistava. Kirja on kirjoitettu selkokielisesti. Verotus on vaikeaa siksi, kun siinä käytetään harvinaisia ammattitermejä. Tämän vuoksi kirjassa on vältetty turhaa ammattitermistöä aina, kun tämä on ollut mahdollista.

Lisätiedot

Kuvaus Tämä kirja on kirjoitettu sellaisille yrityksille ja ihmisille, joille ei yleensä kirjoiteta verotusta käsitteleviä kirjoja. Kirja on ensisijaisesti suunnattu yrittäjille, mutta se soveltuu myös tilitoimistossa työskentelevän kirjanpitäjän oppaaksi. Heillä on hoidettavanaan kymmeniä yrityksiä, jotka ovat kooltaan pieniä ja yritysmuodoltaan erilaisia. Kirja käsittelee osakeyhtiön, osuuskunnan, henkilöyhtiön (ky/ay) ja yksityisyrityksen (tmi) sekä niiden omistajien verotusta. Asioita havainnollistetaan esimerkkilaskelmien avulla. Kirjassa käsitellään tavallisten yritysten ja niiden omistajien tuloverotusta. Kun yleensä verotusta käsittelevissä teoksissa keskitytään nippeliasioiden esittelyyn, tässä kirjassa käsitellään päälinjoja kokonaiskuvan saamiseksi. Sisältö perustuu vuoden 2014 alussa tehtyyn laajaan yritysverouudistukseen. Siinä käydään läpi tämän uudistuksen monipolvinen ja yllätyksellinen päätöksentekoprosessi sekä sen lopputulosten vaikutukset yritysten toimintaan. Kirjan idea syntyi kirjoittajan pitämissä vuoden 2014 verouudistusta käsittelevissä koulutustilaisuuksissa. Hän havaitsi, että pärjätäkseen verotuksen viidakossa yrittäjän ja kirjanpitäjän on ymmärrettävä ensin kokonaisuus ja vasta sitten hänelle avautuvat pienet sivujuonteet. Palapeliä on vaikea koota, ellei ensin näe, millainen kuva siitä pitäisi syntyä. Kirjoittaja ekonomi Lassi Mäkisellä on yli 45 vuoden kokemus yritysten veroasioiden ja kirjanpitojen hoitamisesta sekä yli 32 vuoden omakohtainen kokemus yrittämisestä. Tarkoituksena on paitsi opastaa yritysten ja yrittäjien veroasioiden hoitamisessa myös paljastaa verotukseen liittyvät harhakuvat ja järjestelmän heikkoudet. Teos sisältää perustiedot yritysverotuksen vaikutuksista tilinpäätöksen laatimiseen sekä kertoo kirjanpito- ja verolainsäädännön keskinäisistä ristiriitaisuuksista, jotka jokaisen yrityksen on jollakin tavoin ratkaistava. Kirja on kirjoitettu selkokielisesti. Verotus on vaikeaa siksi, kun siinä käytetään harvinaisia ammattitermejä. Tämän vuoksi kirjassa on vältetty turhaa ammattitermistöä aina, kun tämä on ollut mahdollista.
Toimitusaika 5 - 7 päivää
Kustantaja Suomen Yrityskirjat
Tekijä Mäkinen, Lassi
Sidosasu kovakantinen
Sivumäärä 184
ISBN 9789526601403
Ilmestymisvuosi 2014
Tilausnumero 8356372
Kuvitus " - Taulukoita, mustavalkoiset" -
Asiasanat tietokirjallisuus, tilinpäätös, verotus, verouudistus, yritykset, yritysmuodot, yritysverotus, Julkinen talous, Finassioppi
Alanimike 8356372

Arvostelut

Kirjoita oma arvostelusi

Arvosteltava tuote: Yrittäjän ja kirjanpitäjän vero-opas

Miten arvioisit tämän tuotteen? *

1 tähti 2 tähteä 3 tähteä 4 tähteä 5 tähteä

Kirjaudu

Jos sinulla on jo tunnukset, ole hyvä ja kirjaudu sisään.

Jos sinulla ei vielä ole tunnuksia uuteen verkkokauppaan, rekisteröidy tästä

* Vaaditut tiedot